Έκλεψαν για 4η φορά τους μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ από τις καλλιέργειες αγροτών στο Λαγκαδά

Έκλεψαν για 4η φορά τους μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ από τις καλλιέργειες αγροτών στο Λαγκαδά

Εξοργισμένοι είναι για άλλη μια φορά οι αγρότες στην περιοχή του Λαγκαδά, καθώς, όπως καταγγέλλουν,  άγνωστοι έκλεψαν συνολικά επτά μετασχηματιστές του τοπικού δικτύου ηλεκτροδότησης, από πυλώνες του ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης στις καλλιέργειές τους, στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.

Οι αγρότες της περιοχής αναγκάζονται να κάνουν καθημερινές περιπολίες, αφού η κλοπή συμβαίνει για 4η φορά φέτος. Οι δράστες έχουν αντιληφθεί τις περιπολίες και πλέον “κάνουν τη δουλειά τους” ξημερώματα αυτή τη φορά.

Το ΔΕΔΔΗΕ έχει ενημερωθεί καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια λόγω του καλοκαιριού, αφού υπάρχει αυξημένη η ανάγκη να ποτιστούν οι καλλιέργειες. Χθες τα ξημερώματα μάλιστα έκλεαν και τον μετασχηματιστή του υδραγωγείου στη Γερακαρού, με αποτέλεσμα το χωριό να μείνει χωρίς νερό.

Όπως επισημαίνουν είναι η τέταρτη φορά το 2024 και από τον περασμένο Οκτώβριο η έκτη, που καταστρέφουν τους μετασχηματιστές για να πάρουν τον χαλκό.
Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου έναν μήνα, άγνωστοι είχαν προκαλέσει ζημιά χιλιάδων ευρώ καθώς είχαν κλέψει τον χαλκό από περίπου 10 μετασχηματιστές που ήταν τοποθετημένοι σε πυλώνες επτά χωριών στην περιοχή του Λαγκαδά.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα