Ένοχος 57χρονος για αποπλάνηση και πορνογραφία ανηλίκων στη Ρόδο

Ένοχος 57χρονος για αποπλάνηση και πορνογραφία ανηλίκων στη Ρόδο

Ένοχος κρίθηκε τη Δευτέρα (4/10) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, 57χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση και πορνογραφία ανηλίκων.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν τον Ιανουάριο του 2020 οι γονείς ανήλικου παιδιού (ηλικίας τότε 14 ετών) σε βάρος του 57χρονου που διέμενε στην Κω.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον 57χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, της απαγόρευσης προσέγγισής του με το ανήλικο παιδί και της απαγόρευσης συναναστροφής του με ανηλίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανήλικο αγόρι φέρεται να γνωρίστηκε μέσω κοινού γνωστού, με τον 57χρονο τους τελευταίους μήνες του 2019, ενώ το αδίκημα της αποπλάνησης που αφορά ασελγείς πράξεις φέρεται να διαπράχθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την καταγγελία που έγινε σε βάρος του στις 22 Ιανουαρίου 2020. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του 57χρονου από όπου κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο αλλά και οι σκληροί δίσκοι υπολογιστών που είχε στην κατοχή του και τα οποία αντικείμενα εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξέταση.

Σύμφωνα με τα όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία, μέσα στους σταθερούς υπολογιστές του κατηγορουμένου εντοπίστηκαν 7 φωτογραφίες, δύο βίντεο, 19 αποθηκευμένες φωτογραφίες, 678 διαγεγραμμένες φωτογραφίες ανηλίκων, ενώ φέρεται να έχουν γίνει και 47.240 αναζητήσεις για παρόμοια θεματολογία ανηλίκων.

www.tromaktiko.gr

Σχετικά Άρθρα