Έφθασε στον παλαιστινιακό θύλακα το πρώτο πλοίο που μεταφέρει τρόφιμα στη Γάζα

Έφθασε στον παλαιστινιακό θύλακα το πρώτο πλοίο που μεταφέρει τρόφιμα στη Γάζα

Το πλοίο που μεταφέρει βοήθεια από την Κύπρο έφθασε χθες στα ανοικτά της Γάζας.

Το πλοίο, για το οποίο έχουν γίνει διευθετήσεις από τη φιλανθρωπική οργάνωση World Central Kitchen (WCK)μεταφέρει σχεδόν 200 τόνους βοήθειας προκειμένου να διανεμηθούν μέσω μιας αποβάθρας που ετοιμάζεται στη Γάζα, με ένα δεύτερο πλοίο να αναμένεται να αποπλεύσει σύντομα.

Λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για το πώς θα δουλέψουν η παράδοση και η διανομή της βοήθειας από τη στιγμή που το πλοίο θα είναι έτοιμο να ξεφορτώσει στη Γάζα, με τις υπηρεσίες αρωγής του ΟΗΕ να έχουν περιγράψει τεράστια εμπόδια προκειμένου να διοχετευθούν οι προμήθειες σε εκείνους που την έχουν ανάγκη.

Αν η νέα θαλάσσια διαδρομή αποδειχθεί επιτυχής, μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσει η κρίση λιμού που επηρεάζει τη Γάζα, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται αντιμέτωπο με τον υποσιτισμό και νοσοκομεία στις πιο βαριά πληγείσες βόρειες περιοχές κάνουν λόγο για παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα.

Ωστόσο η διοχέτευση βοήθειας διά θαλάσσης και με ρίψεις από αέρος δεν θα είναι αρκετή προκειμένου να αντισταθμίσει τις δυσκολίες προώθησης των εφοδίων διά ξηράς, έχουν πει κατ’ επαναληψη οι υπηρεσίες αρωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα