Αίγιο: Γονείς καταγγέλλουν-«Παιδόφιλος μπαινοβγαίνει σε δημοτικό σχολείο με την ανοχή του διευθυντή»

Αίγιο: Γονείς καταγγέλλουν-«Παιδόφιλος μπαινοβγαίνει σε δημοτικό σχολείο με την ανοχή του διευθυντή»

Μήνυση κατά διευθυντή δημοτικού σχολείου στο Αίγιο για ενδεχόμενη έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατέθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς όπως καταγγέλλει στο σχολικό συγκρότημα επιτρέπεται η είσοδος εξωσχολικού προσώπου που έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο καταγγέλλων ο διευθυντής του σχολείου αγνοεί διαρκώς τις εδώ και καιρό παραινέσεις και διαμαρτυρίες του για απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στον χώρο του σχολείου του συγκεκριμένου προσώπου.

Οι γονείς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, υποστηρίζουν ότι ενώ έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένως τον διευθυντή «μην ξαναφήσεις αυτό το πρόσωπο ούτε να πλησιάσει στο σχολείο, πόσο μάλλον να ξαναμπεί σε χώρους του σχολείου», αυτός τους αγνοεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόνησσος υπάρχουν και αρκετές φωτογραφίες (προφανώς έχουν τραβηχτεί από γονείς) που δείχνουν τον εξωσχολικό να μπαινοβγαίνει στο σχολείο, ενώ στην καταγγελία αναφέρεται ότι αυτό έχει υποπέσει αρκετές φορές στην αντίληψη δασκάλων και γονέων.

Η απάντηση του διευθυντή

Η πλευρά του διευθυντή υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μπαίνει στο σχολείο για να κάνει δουλειές του συγκροτήματος. Στην αναφορά τονίζει ότι καταρχάς απαγορεύεται η είσοδος οποιουδήποτε εξωσχολικού προσώπου στον χώρο, χωρίς συγκεκριμένη αρμοδιότητα ή ιδιότητα, πόσω μάλλον ενός προσώπου με τόσο ιδιάζον επιβαρυμένο προφίλ.

Οπως διευκρινίζει ο καταγγέλλων, και το έκανε σαφές στη συνομιλία του με την εφημερίδα, δεν είναι επ’ ουδενί σκοπός του η τιμωρία ή καθαίρεση του Διευθυντή από το πόστο του, αλλά η αναγκαστική συμμόρφωσή του ώστε να απαγορευτεί από εδώ και στο εξής η είσοδος του επίμαχου προσώπου στους χώρους του σχολείου.

Γι’ αυτό και επέλεξε, ως ύστατη λύση, να απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ευελπιστώντας ότι η δικαιοσύνη θα κινηθεί άμεσα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και επί της ουσίας θα διατάξει και τη δρομολόγηση λύσης.

www.newsbomb.gr

Σχετικά Άρθρα