Αναβαθμίζεται η έρευνα για τον 34χρονο τζιχαντιστή – Κατονόμασε κι άλλα πρόσωπα Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/anavathmizetai-i-ereyna-gia-ton-34xrono-tzixantisti-katonomase-ki-alla-prosopa Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Αναβαθμίζεται η έρευνα για τον 34χρονο τζιχαντιστή – Κατονόμασε κι άλλα πρόσωπα   Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/anavathmizetai-i-ereyna-gia-ton-34xrono-tzixantisti-katonomase-ki-alla-prosopa Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Σε ειδικό εφέτη ανακριτή ανατέθηκε η ανάκριση για την υπόθεση της σύλληψης ενός 34χρονου Ιρακινού πριν από ένα μήνα για συμμετοχή στον ISIS , συμμετοχή που φέρεται να ομολόγησε.

Ο κατηγορούμενος κατά πληροφορίες φέρεται να κατονόμασε και άλλα πρόσωπα που πιθανόν εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους (πιθανόν τα πρόσωπα αυτά να έχουν ήδη περάσει την Ευρώπη) για αυτό και αποφασίστηκε η έρευνα, που εκκρεμεί στην 21η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, να αναβαθμιστεί.

Έτσι μετά από αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, συγκλήθηκε η Ολομέλεια Εφετών λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και για λόγους εθνικής ασφάλειας, και έγινε δεκτό η δικογραφία να ανατεθεί σε αυξημένου κύρους και εμπειρίας δικαστή. Η απόφαση της Ολομέλειας είναι να ανατεθεί η υπόθεση στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη.

Ο 34χρονος συνελήφθη μετά από πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής και βίντεο που τον απεικόνιζε σε περιοχή της Συρίας να κρατά καλάσνικοφ και να εξυμνεί λεκτικά τη δράση του ISIS .

Το βίντεο είχε αναρτηθεί στην New York Times από το 2014.

Ο Ιρακινός συνελήφθη στην Αθήνα ως μέλος του «Ισλαμικού κράτους» και η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως η σύλληψη έγινε «κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ)».

Ιωάννα Μάνδρου

www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα