Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Ετήσιου Διαγωνισμού Μελετών και Φωτογραφίας του Περιοδικού «Ναυτική Επιθεώρηση» έτους 2020

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Ετήσιου Διαγωνισμού Μελετών και Φωτογραφίας του Περιοδικού «Ναυτική Επιθεώρηση» έτους 2020

Συνεχίζοντας μία παράδοση πολλών ετών ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των συμμετοχών στον ετήσιο διαγωνισμό του περιοδικού «Ναυτική Επιθεώρηση» για το έτος 2020.

Οι νικητές που ανέδειξε ο φετινός διαγωνισμός ανά κατηγορία είναι:

Βραβεία Μελετών

Το  Α΄ Βραβείο  στον Ναύτη (ΔΙΟΙΚ) Δημήτριο Μελισσάρη για την μελέτη με θέμα «Συστημική Γεωπολιτική Ανάλυση του γεωγραφικού υποσυστήματος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας εντός του γεωσυμπλόκου της Μέσης Ανατολής, με οριζόμενο γεωπολιτικό παράγοντα την ασκηθείσα σοβιετική εξωτερική πολιτική στην οριζομένη περιοχή κατά την περίοδο της δεκαετίας του 1980: οι συροσοβιετικές σχέσεις».

Το Β΄ Βραβείο στον Ανθυπασπιστή (ΑΡΜ) Νικόλαο Αναγνωστόπουλο για τη μελέτη με θέμα «Ρήγας Βελεστινλής. Χάρτα της Ελλάδος. Ένα τεκμήριο ιστορικής μνήμης».

Το Γ΄ Βραβείο στον Επισμηναγό (ΜΑ) Δημήτριο Αραβανή  για την μελέτη με θέμα «Επιδράσεις στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας μετά την εκτιμώμενη ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ και επίλυση των Ελληνοτουρκικών διαφορών μέσω προσφυγής στο ΔΔΧ».

Βραβεία Φωτογραφίας

Το Α΄ Βραβείο στον Ανθυποπλοίαρχο (Ε) Βλάσιο Καψουράχη ΠΝ, για την φωτογραφία με θέμα: «Περηφάνεια».

Το  Β΄ Βραβείο στον Πλωτάρχη Ιωάννη Κιζάνη ΠΝ, για την φωτογραφία με θέμα: «ΤΠΚ ΜΥΚΟΝΙΟΣ στα βράχια με γαλανόλευκο φόντο. Γαλάζιο σπήλαιο ν. Μεγίστης»

Το   Γ΄ Βραβείο Εμμανουήλ Μπλόσμι μαθητή Γ΄ Τάξης, 1ου ΕΠΑΛ Καρδάμυλων ν. Χίου, για την φωτογραφία με θέμα: «Το πλοίο ΜΤ BOW FRATERNITY, βόρεια των νήσων ALEUTIAN στο βόρειο Ειρηνικό ωκεανό καθώς χιονίζει».

Σχετικά Άρθρα