Απάτες με πρόφαση τις διαδικτυακές γνωριμίες (βίντεο)

Απάτες με πρόφαση τις διαδικτυακές γνωριμίες (βίντεο)

Στον αχανή και ανεξερεύνητο κόσμο του διαδικτύου, είναι φυσικό κι επόμενο ότι οι απατεώνες  «χτυπούν» και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Προσεγγίζουν τα θύματά τους σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης γνωριμιών, δήθεν για δημιουργία γνωριμίας η οποία θα καταλήξει σε κάτι περαιτέρω.

Σταδιακά, αρχίζουν να απαιτούν την καταβολή χρημάτων, προφασιζόμενοι διάφορες αφορμές, όπως αποστολή δώρου, εισιτήρια για επίσκεψη από το εξωτερικό και πολλά άλλα.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην πέσετε θύματα επιτήδιων.

-Να είστε πολύ προσεκτικοί με τις προσωπικές πληροφορίες που μοιράζεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες διοργάνωσης διαδικτυακών ραντεβού

– Να μην ξεχνάτε ποτέ τους κινδύνους. Οι απατεώνες υπάρχουν ακόμα και σε αξιόπιστες σελίδες

-Μην βιάζεστε να απαντάτε και να κάνετε ερωτήσεις

-Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ορθογραφικά λάθη και λάθη γραμματικής και σύνταξης, καθώς και σε δικαιολογίες όπως το ότι η κάμερα του υπολογιστή ή του κινητού, είναι εκτός λειτουργίας.

-Μην στέλνετε φωτογραφίες σας και γενικότερα μην μοιράζεστε τίποτε προσωπικό σας, με το οποίο αργότερα θα μπορούν να σας εκβιάσουν

-Δείξτε μεγάλη προσοχή σε αιτήματα μεταφοράς χρημάτων. Ποτέ μην δίνετε στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας ή του τραπεζικού σας λογαριασμού.

-Μην μεταφέρετε χρήματα για κάποιον άλλο, καθώς το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αποτελεί ποινικό αδίκημα

Σχετικά Άρθρα