Απλές συμβουλές για την αυτοπροστασία κάθε γυναίκας

Απλές συμβουλές για την αυτοπροστασία κάθε γυναίκας

Τα στατιστικά στοιχεία απόπειρας βιασμού και κακοποίησης μιας γυναίκας, κατά τη διάρκεια της ζωής της είναι δυστυχώς πολύ μεγάλα. Το 25% των γυναικών παγκοσμίως γίνεται θύμα βιασμού, το 100% των γυναικών δέχεται σεξουαλικές παρενοχλήσεις και το 85% των θυμάτων είχε αντιληφθεί από πριν ότι πρόκειται να συμβεί κάτι κακό, αλλά το 90% δεν έκανε τίποτα γι’ αυτό.

Ακολουθούν συμβουλές για αυτοάμυνα και αυτοπροστασία για να είναι κάθε γυναίκα ενημερωμένη και προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση  δυσάρεστου γεγονότος.

Προετοιμαστείτε για παν ενδεχόμενο

Βάλτε τον εαυτό σας στη διαδικασία να σκεφτεί τι θα έκανε σε μία επίθεση.   Είναι καλό να έχετε ένα πλάνο στο μυαλό σας προκειμένου να δράσετε πιο γρήγορα χωρίς να σας πιάνει φόβος ή πανικός.

Μη δείχνετε στους άλλους την εντύπωση του θύματος

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι θύτες έχουν μελετήσει το θύμα τους, γι’ αυτό το λόγο μη γίνεστε εύκολος στόχος. Μείνετε σε περιοχές με κόσμο, μη περπατάτε σε ερημικές περιοχές και έχετε πάντα αυτοπεποίθηση στο βηματισμό σας.

Μείνετε ασφαλείς στο δρόμο

Όταν βρίσκεστε έξω από το σπίτι πρέπει να δίνετε προσοχή στο τι συμβαίνει γύρω σας. Αν νομίζετε ότι κάποιος σας παρακολουθεί μπείτε σε ένα κατάστημα ή αλλάξτε κατεύθυνση. Πριν μπείτε στο σπίτι έχετε έτοιμο το κλειδί σας και ελέγξτε το χώρο γύρω. Το ίδιο ισχύει και όταν κατευθύνεστε προς το αμάξι σας, μη χρησιμοποιείτε το αυτόματο άνοιγμα θυρών από μακριά και βάλτε ασφάλεια μόλις μπείτε στο αμάξι.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής σε κάποια επίθεση δώστε το 100% σας και αντεπιτεθείτε άμεσα, μέχρι να μπορείτε να τρέξετε μακριά.

Ακολουθήστε τη διαίσθησή σας

Μόλις νιώσετε ότι απειλείστε καλό είναι να κινηθείτε κατάλληλα και να λάβατε μέτρα προκειμένου να προστατευθείτε. Ακόμα και αν η διαίσθησή σας είναι λάθος, δεν έχετε να χάσετε τίποτα.

 

Σχετικά Άρθρα