Αυτοάμυνα- Τι είναι πιο σημαντικό από τη σωματική διάπλαση

Αυτοάμυνα- Τι είναι πιο σημαντικό από τη σωματική διάπλαση

Είναι γεγονός ότι αν βρεθεί κάποιος σε δύσκολη θέση, και επιβάλλεται να αντιμετωπίσει έναν κακοποιό, η σωματική διάπλαση έχει τη σημασία της.

Πολύ πιο σημαντικό από τη σωματική διάπλαση όμως είναι η ψυχική και σωματική ετοιμότητα καθώς και η πρόθεση για δράση. Χωρίς αυτά η σωματική διάπλαση δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η τεχνική αρκεί, κάτι που είναι λάθος.

Χρειάζεται κάποιος, να μάθει πως θα κυριαρχεί στον εαυτό του για να κυριαρχήσει και στον «εχθρό» και στη συνέχεια να επιδείξει σωματική ετοιμότητα την οποία θα αντλήσει από την δύναμη της ψυχής του.

Οι τεχνικές είναι διάφορες και διδάσκονται αλλά χωρίς το ψυχικό σθένος και την αποφασιστικότητα   τίποτε δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο, από την αντιμετώπιση κάποιου εισβολέα στο σπίτι μας, ή κάποιου ενοχλητικού ατόμου στο δρόμο, στην επιχείρηση κλπ.

Η παθητική στάση του «θύματος» έχει να κάνει και με το σκοπό του «θύτη». Αν για παράδειγμα κάποιος κακοποιός εισβάλλει στο σπίτι οπλοφορώντας, σαφώς και δεν θα προσπαθήσετε να του επιτεθείτε αλλά να τον αφοπλίσετε και για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να επαναλάβουμε ότι χρειάζεται ψυχικό σθένος και ετοιμότητα.

Σχετικά Άρθρα