Αχαΐα: Αστυνομικοί κατηγορούνται για δοσοληψία

Αχαΐα: Αστυνομικοί κατηγορούνται για δοσοληψία

Σε υπόθεση δοσοληψίας φαίνεται ότι εμπλέκονται αστυνομικοί στην Αχαΐα, με το πολυσέλιδο πόρισμα της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης να βρίσκεται πλέον στα χέρια του αστυνομικού διευθυντή, ταξίαρχου Γιάννη Κυριακόπουλου.

Κατά την εξέταση ελέγχθηκε ο τρόπος διαχείρισης από αξιωματικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας που αφορά στην υπόθεση σύλληψης 38χρονου Πατρινού, τον περασμένο Απρίλιο, που έκλεβε μηχανάκια και της απόδοση μέρους των χρημάτων, από το κατασχεθέν ποσό των 8.670 ευρώ που βρέθηκε στο σπίτι του, σε θύμα κλοπής δικύκλου που τυγχάνει να είναι ένστολος. Φέρεται πως στον αστυνομικό δόθηκαν περίπου 4.000 ευρώ, που κατά δήλωσή του -στην αναφορά κλοπής του οχήματος- τα είχε στην μπαγκαζιέρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», προκύπτουν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες για τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Ξηλώθηκαν ακόμη και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Αρχικά αν και η υπόθεση πήγε να υποβαθμιστεί πλέον φαίνεται πως λαμβάνει άλλες διαστάσεις. Άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν, ότι τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν, είναι ικανά να προκαλέσουν «σεισμό» στην τοπική ΕΛΑΣ.

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα στο πλαίσιο της εσωτερικής υπηρεσιακής έρευνας «ξηλώθηκαν» ακόμα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι εστάλησαν για εξέταση στα κεντρικά της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην Αθήνα.

Το προσεχές διάστημα οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να κληθούν από την Εισαγγελία για να δώσουν εξηγήσεις για ενέργειες που φέρεται να μην ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία, με πηγές να αναφέρουν στην εφημερίδα ότι «ήρθε η ώρα να βγουν όλα στον αέρα». Επιπλέον, τα πρόσωπα στα οποία αποδίδονται πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες μέσω του πορίσματος, θα κληθούν και υπηρεσιακά σε απολογία στο πλαίσιο διενέργειας Ενορκης Διοικητής Εξέτασης (ΕΔΕ). Η απόφαση κατά πληροφορίες πρόκειται να ληφθεί τις επόμενες ημέρες.

«Ψάχθηκε σε βάθος η υπόθεση από έμπειρο αξιωματικό. Εμείς θα την μελετήσουμε και αναλόγως θα πράξουμε. Θέλουμε να ερευνηθεί σε βάθος και να απονεμηθεί δικαιοσύνη, όπου υπάρχουν ευθύνες και παράλληλα να μην αδικηθεί κάποιος που ενδεχομένως δεν φταίει. Όποιος έχει κάνει κάτι που δεν πρέπει, είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του», ανέφερε στην Πελοπόννησο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

www.newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα