Διακλαδική Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ»

Διακλαδική Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ»

Την Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η Διμερής Διακλαδική Άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ» στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, με τη συμμετοχή δυνάμεων από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ειδικότερα έλαβαν μέρος 1 Ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα 1 ΜΕΑ HERON καθώς και ένα 1 Ελικόπτερο AW-139 της Πολεμικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμή και η αξιολόγηση της ετοιμότητας αντίδρασης του συστήματος Έρευνας – Διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου, η επαύξηση της διαλειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας των εμπλεκομένων μονάδων, καθώς και η βελτίωση της συνεργασίας των Κέντρων Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Ελλάδας και Κύπρου, σύμφωνα με τις ισχύουσες Διεθνείς Συμβάσεις και τις εθνικές νομοθεσίες των 2 Χωρών.

Το αντικείμενο της άσκησης αφορούσε σε εικονική Κατάσταση Ανάγκης πολιτικού αεροσκάφους μετά από προσθαλάσσωση εντός των ορίων του FIR Αθηνών και σε κινητοποίηση του συστήματος Ε-Δ Ελλάδος και Κύπρου για την διάσωση των επιβαινόντων.

Η Διακλαδική Άσκηση Ε-Δ «ΑΕΤΟΣ» εντάσσεται στο πλαίσιο των κοινών δράσεων επιχειρησιακής εκπαίδευσης των 2 Χωρών για την επαύξηση της συνέργειας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Φρουράς στις αποστολές Έρευνας – Διάσωσης.

 width=

Σχετικά Άρθρα