Δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων για υπόθεση  περιβαλλοντικής ρύπανσης σε προστατευόμενη περιοχή του Δήμου Δέλτα

Δικογραφία σε βάρος 3 ατόμων για υπόθεση  περιβαλλοντικής ρύπανσης σε προστατευόμενη περιοχή του Δήμου Δέλτα

Αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος τριών (3) ατόμων που ενέχονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης.

Πρόκειται για ημεδαπούς οι οποίοι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες της (08-01-2022), σε αγροτικό σημείο πλησίον εγκαταστάσεων κέντρου περίθαλψης άγριων ζώων του προστατευόμενου υδροβιότοπου Δέλτα Γαλλικού Ποταμού, προέβησαν σε καύση καλωδίων με σκοπό την απογύμνωσή τους από το πλαστικό περίβλημα, ενώ απομάκρυναν, με φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ενός εξ’ αυτών, τις ποσότητες χαλκού που απέμειναν.

Σημειώνεται ότι, η καύση έλαβε χώρα σε περιοχή προστατευόμενη και ενταγμένη στο εθνικό δίκτυο NATURA 2000, εκλύοντας πυκνό καπνό αποτελούμενο από τοξικές ουσίες, με συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και την πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

 Η σχηματισθείσα δικογραφία για εμπρησμό με πρόθεση, σε συνδυασμό με παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην ποινική προστασία του περιβάλλοντος θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σχετικά Άρθρα