Διοικητική Συγκέντρωση και Κοπή Βασιλόπιτας της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ

Διοικητική Συγκέντρωση και Κοπή Βασιλόπιτας της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στην Νέα Πέραμο Αττικής Διοικητική Συγκέντρωση και τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του συνόλου των Σχηματισμών και των Μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Στην δραστηριότητα παρευρέθησαν επίσης ο Διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Διοικητής της Ιης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος, ο Υποδιοικητής της ΔΕΠ Υποναύαρχος Στέλιος Κωστάλας, καθώς και το προσωπικό των Επιτελείων και των Μονάδων τους. Ως προσκεκλημένος συμμετείχε και ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ Υποστράτηγος Πάρις Καπραβέλος.

Κατά την Διοικητική Συγκέντρωση παρουσιάστηκαν:

● Ο απολογισμός του έργου για το 2021.
● Η πρόοδος των έργων αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ.
● Ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων για το 2022.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας της ΔΕΠ, κατά την οποία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε Καλή Χρονιά και ευτυχισμένο το Νέο Έτος, συγχαίροντας το σύνολο του προσωπικού για την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε εντός του 2021. Επεσήμανε επιπλέον τα πλεονεκτήματα που προέκυψαν από την ένταξη των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ-ΔΕΕ) υπό ενιαία Διοίκηση, με κυριότερο αυτό της αποτελεσματικότερης και πιο ευέλικτης Διοίκησης και Ελέγχου. Κάλεσε τέλος όλο το προσωπικό να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του με την ίδια αυταπάρνηση και προσήλωση, έτσι ώστε οι ΕΔ-ΔΕΕ να συνεχίσουν να λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές ισχύος όποτε και όπου απαιτηθεί.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε επίσης για την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων και την εξέλιξη κατασκευής των νέων κτιριακών υποδομών στο Στρατόπεδο, που θα καλύψουν τις απαιτήσεις υποστήριξης των αμφίβιων δραστηριοτήτων τόσο των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕ), όσο και του συνόλου των πλωτών μέσων του Στρατού Ξηράς.

Κατά τη διάρκεια της Διοικητικής Συγκέντρωσης και της τελετής κοπής της βασιλόπιτας τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

 width=

Σχετικά Άρθρα