Δολοφονία 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο: Ενοχή για μάνα, απαλλαγή για κόρη πρότεινε η εισαγγελέας

Δολοφονία 49χρονου ταξιτζή στον Εύοσμο: Ενοχή για μάνα, απαλλαγή για κόρη πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή της μάνας και την απαλλαγή της κόρης για τη δολοφονία του 49χρονου οδηγού ταξί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκη πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Οι δύο γυναίκες ηλικίας 46 χρονών και 19 χρονών κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σχετικά με τη φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση της κόρης από τον πατέρα της η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε τα εξής: Δεν περιέγραψε με λεπτομέρειες τις πράξεις και συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά. Δεν ζούσε στην οικεία του πατέρα της οταν υποτίθεται ότι έγινε ο βιασμός, σε ηλικία 14 χρονών. Κανένας μάρτυρας δεν ανέφερε ότι ο παθών θα μπορούσε να κακοποιήσει σεξουαλικά το παιδί. Δεν προέκυψε κανένα αποδεικτικό στοιχείο» είπε.

Οι αντιφάσεις

Η εισαγγελέας έκανε λόγο για αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η 46χρονη μητέρα:

«Η εύλογη ερώτηση για μια μάνα είναι: Γιατί δεν το πήρε πάνω της. Η κατηγορουμένη είπε ότι δεν το σκέφτηκε, ότι κανείς δεν θα την πίστευε γιατί είχε πάρεση στη δεξιά της πλευρά. Χρησιμοποιούμε όμως και τα δύο της χέρια, μαγείρευε και ήταν λειτουργική.

Ακόμη και τώρα κατά την απολογία της, πάλι δεν άλλαξε τη στάση της. Ιδιαίτερη δύναμη δεν χρειαζόταν για να τον μαχαιρώσει και ιδιαίτερα επειδή ήταν ανήμπορος να αντιδράσει καθώς βρέθηκαν ίχνη από χάπια στον οργανισμό του, κατά την ιατροδικαστικη εξέταση» αναφέρει το grtimes.gr.

Όσον αφορά το κίνητρο της δολοφονίας η εισαγγελέας επισήμανε τα εξής:

«Η πρώτη κατηγορούμενη μπορούσε να τελέσει την ανθρωποκτονία. Είχε κίνητρο. Είχε μια σχέση μίσους με τον π. σύζυγό της , πάντως όχι αγαπητική. Βίωνε μια ομηρία που ήθελε να τελειώσει. Ήταν θύμα οικογενειακής βίας. Το κίνητρο πέρα του οικονομικού, ήταν οι κάκιστες σχέσεις που είχαν μεταξύ τους».

Για την 19χρονη είπε ότι δεν είχε καλές σχέσεις με το θύμα αλλα επισήμανε ότι δεν προέκυψε κίνητρο. «Ετοιμαζόταν να δώσει πανελλήνιες. Προετοιμαζόταν για τα αθλήματα. Προσπαθούσε να πραγματοποιήσει ενα όνειρο ζωής, να φύγει από αυτή την παθολογική κατάσταση. Ήταν πυγμάχος. Δεν είχε ρώμη σωματική αλλά ψυχική. Από άποψη κινήτρου; Μήπως ήθελε να πάρει μια ώρα αρχίτερα την περιουσία του πατέρα της; Δεν νομίζω ένα 18χρονο παιδί θα το έκανε. Σε κάθε περίπτωση δεν αποδείχτηκε ότι είχε κίνητρο γα να τελέσει την ανθρωποκτονία. Δεν προέκυψε βιασμός».

www.newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα