Εξιχνιάστηκαν είκοσι οχτώ  υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο

Εξιχνιάστηκαν είκοσι οχτώ  υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είκοσι οχτώ (28) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις, οχήματα και Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών -Αστερουσίων. Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, οι οποίοι και συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο 2021 έως και την 04.01.2022 είχαν διαπράξει συνολικά είκοσι οχτώ (28) κλοπές-διαρρήξεις και συγκεκριμένα (18) τετελεσμένες κλοπές και (10) απόπειρες στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών -Αστερουσίων.

Κατά τη διάρκεια της συνολικής του δράσης αφαίρεσαν, χρήματα ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή), κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα.

Επιπλέον, αφαίρεσαν δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες, την μία εκ των οποίων χρησιμοποίησαν για τη διάπραξη των κλοπών.

Από αστυνομικούς του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, συνελήφθησαν χθες (04.01.2022) οι δύο ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού και αφαιρεθέντα προσωπικά έγγραφα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον, βρέθηκαν και οι αφαιρεθείσες δίκυκλες μοτοσυκλέτες οι οποίες αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα