Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στη Ρουμανία

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στη Ρουμανία

Από 13 έως 15 Δεκεμβρίου 2021 ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Major General Iulian Berdilă.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός συναντήθηκε με τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας Lieutenant General Daniel Petrescu και με τον ομόλογό του, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε άριστο κλίμα και διαπιστώθηκε η κοινή πρόθεση για ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Τέλος, ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την έδρα του Headquarters Multinational Division South – East / HQ MND-SE, όπου τον υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Headquarters Multinational Corps South – East / HQ MNC-SE Lieutenant General Tomiță-Cătălin TOMESCU και ο Διοικητής του Headquarters Multinational Division South – East / HQ MND-SE Major General Christian-Daniel DAN, και ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δραστηριότητες των δυο Σχηματισμών, καθώς και για την αποστολή και τις δραστηριότητες της ΝΑΤΟ Force Integration Unit /NFIU.

Σχετικά Άρθρα