Επίσκεψη της ΚΣΤ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Ακολούθων Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ στο ΓΕΕΘΑ

Επίσκεψη της ΚΣΤ΄ Εκπαιδευτικής Σειράς Ακολούθων Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ στο ΓΕΕΘΑ

Την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ από την ΚΣΤ΄ Εκπαιδευτική Σειρά (ΕΣ) Υποψηφίων Ακολούθων Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ, με επικεφαλής την Διευθύντρια Σπουδών της Ακαδημίας Πληρεξούσιο Υπουργό Β΄ κ. Νίκη Καμπά, και 17 σπουδαστές.

Οι σπουδαστές ενημερώθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνο Μπαλωμένο επί θεμάτων Εθνικής Αμυντικής Πολιτικής (ΓΔΠΕΑΔΣ). Επίσης, ενημερώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ για την αποστολή και την διάρθρωσή του, για τις τρέχουσες και αναδυόμενες απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), για τις εξελίξεις γεωστρατηγικού ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για θέματα που αφορούν στην αποστολή, στην οργάνωση, στην λειτουργία και στις δυνατότητες του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΘΚΕΠΙΧ).

Η επίσκεψη εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της τρέχουσας ΕΣ της Διπλωματικής Ακαδημίας, με την πραγματοποίηση από 17 έως και 21 Ιανουαρίου 2022 ενημερωτικών επισκέψεων σε Υπηρεσίες και Μονάδες και των τριών Κλάδων των ΕΔ, στην Αττική, στην Λάρισα και στην Κρήτη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του COVID-19.

Σχετικά Άρθρα