Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Μετσόβιο: Έχτιζαν παράνομα στέκι εντός του ιδρύματος

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Μετσόβιο: Έχτιζαν παράνομα στέκι εντός του ιδρύματος

Επιχείρηση στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο στου Ζωγράφου πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή το πρωί άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι συνόδεψαν υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου, μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή οικήματος από ομάδα αγνώστων ατόμων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συλλογικότητες επιχειρούσαν να χτίσουν οίκημα με σκοπό να το κάνουν στέκι. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια Εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου.

Χθες, ο Κοσμήτορας της Σχολής Σταύρος Κουρκούλης μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης τοίχους, έξωθεν των αμφιθεάτρων καθώς δεν υπήρχε η σχετική οικοδομική άδεια. Ομάδα φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο και λειτουργούσαν ως ομάδα περιφρούρησης, τους απώθησαν και τους εξύβρισαν. Στη συνέχεια, ο πανεπιστημιακός λειτουργός μετέβη στο Α.Τ Ζωγράφου όπου κατήγγειλε το γεγονός και σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Ν.4495/2017 «Περί Ελέγχου και Προστασίας του Δομημένου Περιβάλλοντος».
Επίσης, η Αστυνομία πραγματοποιεί οργανωμένη επιχείρηση για τον εντοπισμό του οδηγού του αυτοκινήτου που μετέφερε τα οικοδομικά υλικά και ακόμη τριών ατόμων που συμμετείχαν στις εργασίες της παράνομης κατασκευής.

Σχετικά Άρθρα