Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών Κατά την Συνεκπαίδευση Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ

Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών Κατά την Συνεκπαίδευση Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επιβιβάστηκε στο Αμφίβιο Πλοίο Διοικήσεως και Πλοίο Έδρας Διοικητού του 6ου Στόλου των ΗΠΑ USS MOUNT WHITNEY μετά της Α.Ε. Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt και άλλων Διακεκριμένων Επισκεπτών, στο πλαίσιο της DV-DAY που έλαβε χώρα στο Κεντρικό Αιγαίο κατά την συνεκπαίδευση τύπου PASSEX με την Φρεγάτα ΥΔΡΑ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων ΡΙΤΣΟΣ και Μαχητικά Αεροσκάφη της ΠΑ.

Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών παρακολούθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Δρ. Αθανάσιος Ντόκος και ο Έλληνας Εφοπλιστής κ Γεώργιος Προκοπίου.

Κατά την διάρκεια της PASSEX εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών και προχωρητικοί ελιγμοί, ενώ στο πλαίσιο της DV-DAY πραγματοποιήθηκε και διέλευση 4 Μαχητικών Αεροσκαφών F-16 της ΠΑ άνωθεν του σχηματισμού των Πλοίων.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση εντάσσεται στη διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα κοινών ασκήσεων των δύο Χωρών, εντός του πλαισίου της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defense Cooperation Agreement (MDCA)] και συνέβαλλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο.

Σχετικά Άρθρα