Ιταλίδα δημοσιογράφος παρενοχλήθηκε από φίλαθλο της Φιορεντίνα

Ιταλίδα δημοσιογράφος παρενοχλήθηκε από φίλαθλο της Φιορεντίνα

Ευρύτατη καταδίκη, τόσο στα Mέσα Kοινωνικής Δικτύωσης, όσο και από τον χώρο της πολιτικής, προκάλεσε  η παρενόχληση Ιταλίδας δημοσιογράφου από φίλαθλο της Φιορεντίνα, τη  στιγμή που πραγματοποιούσε ζωντανή μετάδοση.

Το συμβάν έλαβε χώρα μετά τη λήξη του αγώνα Έμπολι-Φιορεντίνα. Το θύμα της παρενόχλησης, η δημοσιογράφος Γκρέτα Μπεκάλια, εργάζεται σε τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης.

Ο υπεύθυνος της απαράδεκτης αυτής πράξης, της άγγιξε τα οπίσθια, ενώ η ίδια ήταν συνδεδεμένη και συνομιλούσε με τον παρουσιαστή της εκπομπής. «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό», είπε η νεαρή δημοσιογράφος, αλλά ο παρουσιαστής προσπάθησε να μη δώσει βάρος στο συμβάν, λέγοντάς της, «μην νευριάζεις».

Χάρη στις κάμερες ασφαλείας, αλλά και στις λήψεις του συγκεκριμένου καναλιού, τις τελευταίες ώρες εξακριβώθηκε η ταυτότητα του δράστη και η δημοσιογράφος έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μήνυση.

Χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην αθλητική συντάκτρια και στιγμάτισαν το απαράδεκτο γεγονός. Την υποστήριξή τους θέλησαν να κάνουν σαφή, παράλληλα, ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, και η πρόεδρος της Γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι.

Οι Ιταλοί σχολιαστές, τέλος, υπογραμμίζουν ότι είναι απαράδεκτο όλα αυτά να συνεχίζουν να συμβαίνουν και λίγες ημέρες μετά τη διεθνή ημέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών. Σαν να υπάρχει δηλαδή μια μερίδα της κοινωνίας, η οποία είναι εντελώς αδιάφορη σε κάθε μήνυμα ευαισθητοποίησης και προώθησης μιας στοιχειώδους, πολιτισμένης συμπεριφοράς.

Θ. Ανδρεάδης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα