Κατάπλους Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στον Λιμένα Αλεξάνδρειας Αιγύπτου Συνεργασία με Μονάδες του Αιγυπτιακού Ναυτικού

Κατάπλους Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στον Λιμένα Αλεξάνδρειας Αιγύπτου Συνεργασία με Μονάδες του Αιγυπτιακού Ναυτικού

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ κατέπλευσε στο λιμένα της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, μετά την αντικατάσταση της από τη Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ στην επιχείρηση UNIFIL (United Nations Interim Force In Lebanon).

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και μετά τον απόπλου της, η Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ εκτέλεσε συνεκπαίδευση ΡASSEX (Passing Exercise) με την Αιγυπτιακή Φ/Γ ALEXANDRIA στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Αλεξάνδρειας. Κατά τη διάρκεια του PASSEX, εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, σύνθεσης και ανταλλαγής αναγνωρισμένης εικόνας περιοχής, προχωρητικών ελιγμών και Ναυτικής Αποτροπής (Maritime Interdiction Operations-ΜΙΟ).

Η ανωτέρω δραστηριότητα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο διεθνών δράσεων και συνέβαλε αφενός στη διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας των συμμετεχουσών μονάδων σε υψηλό επίπεδο και αφετέρου στην προαγωγή της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου η οποία αναβαθμίζεται διαρκώς, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ρόλο των δύο χωρών ως πυλώνων σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στην Αλεξάνδρεια, έλαβε χώρα εθιμοτυπική επίσκεψη του Κυβερνήτου της, του Διοικητού 2ης Μοίρας Φρεγατών και του Έλληνα Ακολούθου Άμυνας Καϊρου στον Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αλεξάνδρειας.

 width=

Σχετικά Άρθρα