Καταδίκη 45χρονου για διακίνηση ναρκωτικών στο ΑΠΘ – Ελεύθερος με όρους

Υπό τον όρο να μην προσεγγίζει πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, όπως σχολεία, φροντιστήρια, πανεπιστήμια ακόμη και ωδεία, αφέθηκε ελεύθερος 45χρονος Νιγηριανός, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 6 ετών, επειδή διακινούσε ναρκωτικά εντός του ΑΠΘ.

«Θα βλέπετε εκπαιδευτικό ίδρυμα και θα κυκλοφορείται τρία οικοδομικά τετράγωνα πιο πάνω» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο, καθώς τού εξηγούσε τους περιοριστικούς όρους, χάρη στους οποίους απέφυγε τη φυλάκιση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό (επιπλέον του επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου   από τη χώρα).

Ο 45χρονος αλλοδαπός, πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί το 2019 εντός του πανεπιστημιακού κάμπους και στην κατοχή του βρέθηκαν 53 γραμμάρια χασίς, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προορίζονταν για εμπορία. Καταθέτοντας στο δικαστήριο, ο μάρτυρας αστυνομικός έκανε λόγο για «ύποπτες συναλλαγές».

Ο ίδιος, στην απολογία του είπε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν για «ίδια χρήση», επικαλούμενος τοξικομανία, ισχυρισμός που έγινε δεκτός από το δικαστήριο.

 

Σχετικά Άρθρα