Καταδικάστηκαν τρεις Χανιώτες που ανατίναζαν ΑΤΜ

Καταδικάστηκαν τρεις Χανιώτες που ανατίναζαν ΑΤΜ

Με εκρηκτικούς μηχανισμούς την κατασκευή των οποίων είχαν βρει στο… you tube, είχαν καταφέρει να ανατινάξουν δύο ΑΤΜ και είχαν επιχειρήσει να ανατινάξουν άλλα οκτώ σε Χανιά και Ρέθυμνο τρεις Χανιώτες που χθες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παρότι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν μεταμέλεια, ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις τους και μολονότι τους αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, καταδικάστηκαν από τους Εφέτες σε ποινή φυλάκισης 7 ετών και τριών μηνών, που όμως έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους σε δεύτερο βαθμό.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι 3 άνδρες ηλικίας 48,37 και 29 χρονών που είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο του 2020 και παρέμεναν προφυλακισμένοι να αφεθούν ελεύθεροι μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεση τους σε Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο.
Στις απολογίες τους οι τρεις δήλωσαν ότι έχουν μετανιώσει για τις πράξεις τους, ενώ δύο εξ΄αυτών που είναι αδέλφια εξήγησαν πως ήταν εγκλωβισμένοι σε τοκογλύφους και έκαναν τις ληστείες προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να τους ξεπληρώσουν.

Οι συνήγοροι τους επισήμαναν πως οι πελάτες τους «δεν είχαν αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεων τους», ζήτησαν – όπως και έγινε δεκτό να αρθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής συμμορίας – και μίλησαν για «παιδαριώδεις και επιπόλαιες» κινήσεις των εντολέων τους πάνω στην απελπισία τους να βρουν τα χρήματα να «ξοφλήσουν τους τοκογλύφους». Επίσης τόνισαν πως από τη δράση τους σε καμία περίπτωση δεν απειλήθηκε ζωή και δεν υπήρξε τραυματισμός.
Σημειώνεται ότι σε βάρος τους οι κατηγορίες ήταν για διακεκριμένη περίπτωση κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και άλλες πλημμεληματικές πράξεις.

Πηγή: haniotika-nea.gr

φωτογραφία: www.zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα