Με επισκέψεις σε μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρήτη ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό του Ν. Χαρδαλιά από τους Διαπόντιους Νήσους μέχρι και τη Γαύδο

Με επισκέψεις σε μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρήτη ολοκληρώθηκε το οδοιπορικό του Ν. Χαρδαλιά από τους Διαπόντιους Νήσους μέχρι και τη Γαύδο

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, σχηματισμούς και μονάδες στην Κρήτη, ολοκληρώνοντας το τριήμερο οδοιπορικό του από τις Διαπόντιους Νήσους μέχρι και τη Γαύδο.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Ν. Χαρδαλιάς μετέβη διαδοχικά στις έδρες του ναύσταθμου Κρήτης, του πολυεθνικού διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής/NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC), της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού και της 115ης Πτέρυγας Μάχης στα Χανιά, καθώς και της 133ης Σμηναρχίας Μάχης στο Καστέλι Ηρακλείου.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε από τις διοικήσεις για την ιστορία, την οργάνωση, την αποστολή, καθώς και για τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους. Επίσης, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους, ενώ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με το προσωπικό.

Στο ΚΕΝΑΠ, ο Ν. Χαρδαλιάς μίλησε στα στελέχη των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ που υπηρετούν στο επιτελείο του Κέντρου, ενώ στην 133 Σμηναρχία Μάχης επισκέφθηκε και το υπόστεγο των αεροσκαφών ετοιμότητας F-16 B52+, όπου συνομίλησε με τους ιπτάμενους και τεχνικούς των αεροσκαφών επιφυλακής.

«Ολοκληρώνεται σήμερα ένα μικρό οδοιπορικό κοντά στους σχηματισμούς, τις μονάδες και τα φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς από την έδρα της 133 Σμηναρχίας Μάχης.

«Και εδώ, από την Κρήτη», προσέθεσε, «επιβεβαιώνουμε το υψηλό φρόνημα, το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και αφοσίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα κυριαρχικά δικαιώματα όλου του Ελληνισμού».

Σχετικά Άρθρα