Οι επτά καλύτερες ράτσες σκύλων για ανθρώπους που λείπουν συχνά από το σπίτι

Οι επτά καλύτερες ράτσες σκύλων για ανθρώπους που λείπουν συχνά από το σπίτι

Είσαι ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος με ωράρια που απαιτούν την απουσία σου αρκετές ώρες ημερησίως από το σπίτι σου.

Ταυτόχρονα όμως , είσαι και βαθιά φιλόζωος.

Πάντα προσπαθούσες να συμβιβάσεις την απαιτητική καθημερινότητα σου με την απόκτηση ενός τριχωτού συντρόφου που θα ομόρφαινε την άχαρη ρουτίνα σου.

Τελευταία, η οικογένεια σου , ειδικά τα παιδιά , πιέζει προς την κατεύθυνση προσθήκης ενός χαριτωμένου τετράποδου νέου μέλους της.

Ήρθε η ώρα να ψάξεις σοβαρά ποιο θα είναι το καινούργιο πρόσωπο που ευτυχισμένο και περήφανο στο εξής θα πλαισιώνει τις οικογενειακές σας φωτογραφίες.

Παρακάτω, παραθέτουμε 7 ράτσες σκύλων που είναι γνωστές για την ανεξαρτησία τους, το χαμηλό επίπεδο ενέργειας τους και την ευαρέσκεια τους να μένουν αρκετές ώρες στο σπίτι.

1) The Basset hound

Ανήκει στις μεσαίες φυλές σκύλων με χαμηλό δείκτη ενέργειας που τους αρέσει να κοιμούνται διαρκώς και για αυτό έχουν τάση για παχυσαρκία.

Είναι ιδανικά για διαμέρισμα και περπατούν κρατώντας χαμηλά τη μύτη τους ψάχνοντας για γευστικές ευκαιρίες.

Η χαμηλή ενεργητικότητα τους δεν τα κάνει απαιτητικά για μακρινές βόλτες και εξορμήσεις.

Όταν λείπεις από το σπίτι, το πιο πιθανό είναι να κοιμάται όλη την ώρα και, όταν επιστρέψεις, θα απλώσουν το κοντό και δυσανάλογα μεγάλο κορμί τους πάνω στην κοιλιά σου ώστε να συνεχίσουν τον απογευματινό τους ύπνο.

Πρέπει να διατηρείς τα μακριά και επιρρεπή σε ωτίτιδες αυτιά του καθαρά, να το βουρτσίζεις   καθημερινά για να μειώνεις τον όγκο τριχόπτωσης του και να του παρέχεις σωστή τροφή ώστε να αποφύγεις τη ροπή που έχουν για παχυσαρκία.

2) The Chihuahua

Είναι μία μικρόσωμη φυλή σκύλων με μεσαίο επίπεδο ενέργειας που της αρέσουν οι αγκαλιές και τα χάδια.

Αν δουλεύεις πολύ και σου αρέσουν τα μικροκαμωμένα τετράποδα, το Chihuahua είναι ιδανική επιλογή. Αν μπορούσες να έχεις και άλλο ένα ως ζευγάρι θα ήταν η ιδανική περίπτωση για το φιλαράκι σου.

Όπως όλες οι ράτσες έτσι και αυτή αντιμετωπίζει κάποια ιατρικά προβλήματα.

Η συχνή μετακίνηση των επιγονατίδων του καθώς και η καθημερινή ανάγκη για βούρτσισμα των δοντιών   του είναι κάποια από τα εγγενή προβλήματα αυτής της αξιολάτρευτης φυλής. Επίσης ,η διατροφή τους πρέπει να είναι ποιοτικά σωστή και ποσοτικά ελεγχόμενη διότι είναι επιρρεπή στην παχυσαρκία.

Θέλουν από νωρίς κοινωνικοποίηση και στοργική συμπεριφορά ώστε να βγάλουν προς τα έξω τον πλούσιο εσωτερικό τους κόσμο.

3) The French Bulldog

Συγκαταλέγεται στις μικρόσωμες φυλές, έχει μεσαίο επίπεδο ενέργειας , γαβγίζει ελάχιστα και είναι καταπληκτικός σύντροφος για οικογένειες.

Έχει ανάγκη τη συντροφιά και την προσοχή σου αλλά δεν απαιτεί μακρινούς περιπάτους και υπερβολική άσκηση. Αν δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, προτιμάει να χαλαρώνει παίρνοντας έναν υπνάκο.

Λόγω του κοντού και κοφτού σχήματος προσώπου που διαθέτει, δεν αναπνέει καλά ειδικά όταν έχει πολλή ζέστη ή υγρασία. Περνά καλύτερα μέσα στο σπίτι και ταιριάζει απόλυτα στις οικογένειες με παιδιά.

Να θυμάσαι ότι λόγω του ιδιαίτερο σχήματος προσώπου και των μεγάλων ματιών, αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα υγείας. Όμως, δε γαβγίζει πολύ, οπότε είναι ιδανικό για ζωή σε  διαμέρισμα δίπλα σε γείτονες.

4) The Greyhound

Αν σου αρέσουν οι μεγαλόσωμες φυλές σκύλων, τότε το Greyhound είναι σωστή επιλογή για εσένα που δουλεύεις πολύ.

Έχουν χαμηλό επίπεδο ενέργειας και προσαρμόζονται σε όλες τις συνθήκες διαβίωσης.

Λατρεύουν την ξάπλα στον καναπέ και ο ύπνος τρώει πολύ ώρα από τον χρόνο τους.

Συχνά προσφέρονται για υιοθεσία ,όταν παύσουν να ασχολούνται με τους αγώνες ταχύτητας σκύλων στους οποίους συνηθίζεται να συμμετέχουν.

Επειδή έχουν συνηθίσει να μένουν σε κλουβιά φύλαξης πολλές ώρες, δε σημαίνει ότι στο σπίτι σου πρέπει να συμβαίνει αυτό. Μάθε του τον χώρο σου και επίτρεψε του να απολαύσει την περιοχή που θα επιλέξει, αν δεν σε πειράζει.

Όταν επιστρέφεις πίσω, αφιέρωσε του κάποια ώρα βόλτας ή τρεξίματος εκτός αλυσίδας   στο πάρκο.

Πρόσεξε όμως, την έμφυτη τάση του για ελεύθερο τρέξιμο και φυγή ,αν δεν τον έχεις εξασκήσει σε κλειστούς χώρους.

5) The Maltese

Πρόκειται για μία πανέμορφη ράτσα μικρόσωμων σκύλων, με χαμηλό επίπεδο ενέργειας, ήρεμη φύση και φιλική διάθεση προς τις γάτες.

Ο μικρός αυτός τεμπελάκος αρέσκεται να κοιμάται κάπου στο βάθος του καναπέ περιμένοντας την επιστροφή των αγαπημένων του.

Σχεδόν ποτέ δεν θα καταστρέψει το σπίτι όταν μένει μόνο και δεν έχει απαιτήσεις για μακρινούς και εξαντλητικούς περιπάτους.

Έχει ανάγκη από σχεδόν καθημερινή περιποίηση διότι η μακριά του τρίχα συνήθως μπλέκεται σχηματίζοντας τζίβες. Αν δεν μπορείς να ασχοληθείς , υπάρχουν πολλά grooming spa που μπορούν να κουρέψουν κοντά τα μαλλιά του και εσύ το μόνο που θα κάνεις είναι ένα απλό και χαλαρωτικό βούρτσισμα το βράδυ που αναπαύεται στην αγκαλιά σου.

Αν διαθέτεις γάτα, θα είναι η ιδανική παρέα για αυτήν.

6) The whippet

Είναι μία μεσαία ράτσα σκύλων, με χαμηλό επίπεδο ενέργειας.

Κύριο χαρακτηριστικό της είναι η υποτακτική και παθητική τους φύση που τα κάνει να τρομάζουν εύκολα.

Είναι ιδανικά για διαβίωση σε διαμέρισμα διότι τους αρέσει η καθαριότητα και ο ύπνος.

Όπως και ο μεγάλος τους ξάδελφος, το Greyhound , αποζητούν ένα άνετο και μαλακό μέρος για ξεκούραση με κορυφαία επιλογή τον καναπέ σου ή την ευρύχωρη πολυθρόνα σου.

Είναι υποχωρητικά εκ φύσεως και σίγουρα θα οπισθοχωρήσουν μπροστά σε κάποιο εισβολέα.

Όπως και οι άλλες φυλές θέλουν την απογευματινή τους βόλτα για να εκτονωθούν.

Αν πάρεις 2 Whippet θα είναι τρισευτυχισμένα διότι ,όταν δεν κοιμούνται ,παίζουν αρμονικά μεταξύ τους.

7) The Chow Chow

Πρόκειται για μία μεγαλόσωμη φυλή σκύλων με μεσαίο επίπεδο ενέργειας.

Είναι τόσο όμορφα και φουσκωτά που μοιάζουν με το ιδανικό μαξιλάρι για να ξαπλώσεις επάνω του. Βέβαια, στο Chow Chow δεν αρέσει η ιδέα του μαξιλαριού διότι είναι από εκείνες τις ράτσες που γενικά δεν τους πολύ αρέσουν οι αγκαλιές και οι χειρονομίες ενθουσιασμού.

Είναι ένας υπερήφανος και πανέξυπνος σύντροφος που προτιμά να ασχολείται με τον εαυτό του παρά με τους γύρω από αυτόν.

Αν και δε θα σε γλείψει ή δε θα σε ακολουθήσει μέσα στο σπίτι, δε σημαίνει ότι δε νοιάζεται για εσένα.

Είναι γεγονός ότι αφορά μια συγκρατημένη και προστατευτική προσωπικότητα σκύλου. Όταν εξοικειωθεί μαζί σου ,γίνεται πολύ πιστό και θα πολεμήσει οποιονδήποτε ξένο τολμήσει να σε απειλήσει.

Λόγω της ανεξάρτητης φύσης τους , τα πάνε πολύ καλά όταν μείνουν μόνα στο σπίτι.

Είναι εξαιρετικοί φύλακες και βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση καθόλου τον χρόνο απουσίας σου από το σπίτι.

Συμβουλές για διαχείριση μοναξιάς μέσα στο σπίτι

Ακόμα και αν αποκτήσεις έναν σκύλο από τις παραπάνω φυλές που μπορεί να μείνει για κάποιο διάστημα της ημέρας μόνος του στο σπίτι λόγω της εκ γενετής ιδιοσυγκρασίας του, δε σημαίνει ότι θα πηγαίνουν όλα καλά ,αν λείπεις στη δουλειά παραπάνω από 8 ώρες την ημέρα λαμβάνοντας υπόψη και τη νυχτερινή ξεκούραση που δεν θα επικοινωνείτε.

Πρέπει να κάνεις κάποιες προσαρμογές στην καθημερινότητα σου ώστε το φιλαράκι σου να μην εκδηλώσει καταστροφικές ή καταθλιπτικές συμπεριφορές όσο θα λείπεις.

Αν μπορείς να ακολουθήσεις κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές ,η ρουτίνα φροντίδας του συντρόφου σου θα γίνει πιο ευχάριστη για αυτόν :

  • Άφησε σταδιακά ολοένα και περισσότερη ώρα μόνο του τον κολλητό σου
  • Το πρωί πριν φύγεις και το απόγευμα που θα επιστρέψεις, αφιέρωσε του κάποια ώρα εξάσκησης και παιχνιδιού ώστε να εκτονώσει τη συσσωρευμένη του ενέργεια
  • Αν δεν μπορεί να κρατήσει τα ούρα του όσο λείπεις ,ίσως πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν περιπατητή σκύλων για ολιγόωρες βόλτες
  • Κρύψε τις αγαπημένες του λιχουδιές σε ειδικά παιχνίδια που θα τον διεγείρουν πνευματικά στην προσπάθεια του να τις ξετρυπώσει
  • Εκπαίδευσε τον να μπαίνει σε κλουβί φύλαξης ή σε έναν προκαθορισμένο χώρο, όσο θα λείπεις. Αυτή η συμπεριφορά τον βοηθάει να κατανοήσει τι συμβαίνει, όταν τον αφήνεις μόνο του φεύγοντας από το σπίτι.

petfan.gr

Σχετικά Άρθρα