Οι 7 χρυσοί κανόνες της αυτοάμυνας

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
Προβολές: 21K

Εκτός από το αθλητικό ή επαγγελματικό κομμάτι των μαχητικών σπορ, μεγάλο μέρος τους αφορά και την αυτοάμυνα μας που στην σημερινή εποχή ειδικά  και σε πραγματικές καταστάσεις που μπορούν να συμβούν στον καθένα μας, είναι μέγιστης σημασίας.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κρίνουν την αυτοάμυνα, αλλά για να μην κουραστεί το αναγνωστικό κοινό,  θα αρκεστούμε στους επτά βασικούς κανόνες της αυτοάμυνας.

1) Να προσέχεις τι γίνεται γύρω σου κάθε στιγμή 

Όταν είσαι με φίλους ή μόνος σου πάντα να έχεις τον έλεγχο του περιβάλλοντος σου. Αν τα ένστικτά σου σού λένε ότι υπάρχει κάτι ύποπτο μάλλον έχεις δίκιο. Τα ένστικτα είναι πολύ σημαντικά στην αυτοάμυνα. Προσπάθησε να κυκλοφορείς πάντα σε γκρουπ αν πας σε περιοχές που δεν γνωρίζεις ή είναι επικίνδυνες. Κράτα τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά συνέχεια.

2) Να περπατάς με αυτοπεποίθηση και να αποφεύγεις να κοιτάξεις κάποιον κατευθείαν στα μάτια του ειδικά αν είσαι σε περίεργη περιοχή ή πόλη 

Οι επιτιθέμενοι συνήθως προτιμούν αδύναμα θύματα και η γλώσσα του σώματος σου θα τους πει αυτό που πρέπει. Προχώρα με το σώμα όρθιο και ψηλά το σαγόνι κοιτώντας πάντα μπροστά αλλά έχοντας επίγνωση του περίγυρού σου.

3) Να αποφεύγεις τις συγκρούσεις

Αν δεις ότι κινδυνεύεις προσπάθησε πρώτα να ρίξεις τους τόνους μιλώντας. Ο καλύτερος τρόπος αυτοάμυνας είναι να αποφεύγεις την συγκρούσεις τελείως. Βάλε τον εγωισμό σου στην άκρη και κάνε ότι μπορείς να λογικέψεις αυτόν που είναι επιθετικός απέναντι σου. Αν σου ζητάει το πορτοφόλι δώστο του. Τα λεφτά δεν αξίζουν την ζωή σου. Μίλα, ζήτα συγνώμη, φώναξε, φύγε περπατώντας, φύγε τρέχοντας, φώναξε βοήθεια κτλ. Κάνε ότι μπορείς να αποφύγεις την σωματική σύγκρουση. Αυτή θα είναι πάντα η τελευταία επιλογή σου.

4) Ως τελευταία επιλογή, να επιτίθεσαι πάντα πρώτος 

Αν πραγματικά έχεις εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές σου και θα σου επιτεθεί κάποιος 100% και κινδυνεύει η ζωή σου τότε πρέπει να επιτεθείς πρώτος. Αν κινδυνεύει η ζωή σου έχεις το νόμιμο δικαίωμα να προστατέψεις τον εαυτό σου. Ο χρυσός κανόνας λέει ότι συνήθως αυτός που χτυπάει πρώτος είναι και ο νικητής γιατί κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει 100% λογικά όταν έχει φάει μια γροθιά στο πρόσωπο. Υπενθυμίζει η χρήση βίας πρέπει να είναι η απόλυτη τελευταία λύση και με προσοχή γιατί αν κάνεις υπερβολική ζημιά σε αυτόν που πήγε να σου επιτεθεί μπορεί να μπλέξεις νομικά…

5) Αν επιτεθείς πρώτος, πρέπει να επιτεθείς με ότι έχεις

Αν κινδυνεύει η ζωή σου λόγω κάποιου επιτιθέμενου και ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ από το να αμυνθείς, τότε κάνε ότι πρέπει. Αυτό σημαίνει ότι αμύνεσαι μέχρι ο επιτιθέμενος είναι ακινητοποιημένος και μπορείς είτε να τρέξεις είτε να καλέσεις βοήθεια με ασφάλεια. Αν δεν είσαι εκπαιδευμένος στην αυτοάμυνα τότε μάλλον θα χτυπήσεις μια φορά και θα περιμένεις την αντίδραση του επιτιθέμενου. 99% των ανθρώπων αυτό κάνουν. Αυτή η παύση είναι πολύ επικίνδυνη καθώς ο επιτιθέμενος μάλλον θα επανέλθει πιο οργισμένος και με αδρεναλίνη. Γι αυτό μην σταματάς μέχρι να έχεις θέσει τον επιτιθέμενο υπό έλεγχο ενώ ταυτόχρονα πρέπει να φωνάζεις όσο πιο δυνατά μπορείς για να τον κάνεις να πανικοβληθεί ότι κάποιος θα σας ακούσει. Όταν καταφέρεις να τον ακινητοποιήσεις πρέπει να τρέξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς για να ζητήσεις βοήθεια, μην περιμένεις εκεί από πάνω του γιατί μπορεί να συνέλθει. ΤΡΕΞΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ.

6) Θυμήσου τις 3 βασικές περιοχές που χτυπάς

Ακόμη και αν είσαι γυναίκα που ζυγίσει 45 κιλά μπορείς να «πονέσεις» κάποιον που είναι 100 κιλά και σου επιτίθεται αν τον χτυπήσεις εκεί που πρέπει. Οι περιοχές είναι μάτια, λαιμός και γεννητικά όργανα. Δεν έχει σημασία πόσο πιο μεγαλόσωμος είναι αν τον χτυπήσεις καθαρά σε μια από τις 3 περιοχές με 100% δύναμη θα τον ακινητοποιήσεις. Αρκεί βέβαια να έχεις και καλή τεχνική που προϋποθέτει εκπαίδευση.

7) Φώναξε βοήθεια

Όταν τρέχεις φώναξε όσο πιο δυνατά μπορείς για βοήθεια. Βρες μια περιοχή φωτισμένη με πολύ κόσμο και άρχισε να φωνάζεις. Αν έχεις κινητό πάνω σου πάρε την αστυνομία. Κάνε ότι μπορείς για να ενδιαφερθεί ο κόσμος και να σε ρωτήσει τι έγινε. Αν τα κάνεις όλα αυτά είναι λιγότερο πιθανό να σε ακολουθήσει ο επιτιθέμενος.

Ακόμα και αν δεν χρειαστεί ποτέ να την χρησιμοποιήσετε αν ξέρετε τα βασικά της αυτοάμυνας νιώθετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας. Τελικά, η γνώση της αυτοάμυνας είναι για να βελτιώσεις τις πιθανότητες να μην πάθεις τίποτα.

Εξιχνιάσθηκαν 6 περιπτώσεις κλοπής και μία ληστεία που έλαβαν χώρα σε επιχειρήσεις και σπίτια
Δύο ηλικιωμένοι τσακώθηκαν για ένα οικόπεδο και της πέταξε τσιμεντόλιθο στο κεφάλι!
Μενού