Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οργανώνει νέα δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός οργανώνει νέα δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει εκ νέου δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (streetwork), την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 από τις 10:00’ έως τις 13:00’στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτό το διάστημα.Η εν λόγω δράση υλοποιείταικατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου, Dr. Αντωνίου Αυγερινού και με την υποστήριξη της εταιρείας Procter&Gamble.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλευτές και εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, κατά την ανάπτυξη της δράσης, θα διανείμουν δέματα με υλικό ενίσχυσης (είδη ατομικής υγιεινής, είδη βασικής διατροφής, ιματισμό, μέσα ατομικής προστασίας από τον Covid19) αλλά καικουβέρτες, υπνόσακους, γάντια και σκούφους, ενώ παράλληλα θα προσφερθούν ζεστά ροφήματα στους άστεγους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δοκιμάζονται αυτές τις μέρες από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Ταυτόχρονα, θα γίνει θερμομέτρηση και θα παρασχεθεί ενημέρωση στον πληθυσμό για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων.

Συνολικά εκτιμάται πως θα ωφεληθούν περίπου 200 άτομα. Ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν από τον Ε.Ε.Σ. καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Σχετικά Άρθρα