Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στον επίσημο εορτασμό της μνήμης των Αγίων προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στον επίσημο εορτασμό της μνήμης των Αγίων προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Στον επίσημο εορτασμό της μνήμης των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, των Αγίων Τριών Εν Καμίνω Παίδων, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε με τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά της Θεσσαλονίκης, όπου παρέστη σύσσωμη η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ τον Περιφερειάρχη συνόδευσε η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Ο κ. Τζιτζικώστας, μετά το πέρας της δοξολογίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα γιορτάζουν οι άνδρες και οι γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους οποίους οφείλουμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Ένα ‘ευχαριστώ’ είναι λίγο μπροστά στο υψηλό αίσθημα καθήκοντος, την αυταπάρνηση και τον ηρωισμό με τον οποίο ανταποκρίνονται οι πυροσβέστες μας όπου υπάρχει ανάγκη, σε όποιον πολίτη βρίσκεται σε ανάγκη, σε κάθε δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο τόπος. Τα τελευταία χρόνια η Πυροσβεστική βρέθηκε αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες προκλήσεις εξαιτίας και της κλιματικής κρίσης. Οι προκλήσεις αυτές θα πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό χρέος όλων μας είναι να στηρίζουμε το Πυροσβεστικό Σώμα, να το ενισχύουμε και να παρέχουμε στους πυροσβέστες μας τα εφόδια για να μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικοί, αλλά και πιο προστατευμένοι οι ίδιοι. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στάθηκε διαχρονικά δίπλα στους πυροσβέστες, ενισχύοντας και εκσυγχρονίζοντας τα μέσα, αλλά και βελτιώνοντας τον εξοπλισμό τους. Ενισχύσαμε την Πυροσβεστική με 19 νέα οχήματα, με ατομικό εξοπλισμό για τους πυροσβέστες, με ειδικό εξοπλισμό για να ανταποκρίνονται στα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και με μέσα ατομικής προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού. Ήδη έχουμε προκηρύξει νέο διαγωνισμό για την προμήθεια επιπλέον 26 οχημάτων, που θα ενισχύσουν αποφασιστικά το στόλο της Πυροσβεστικής στην Κεντρική Μακεδονία και το έργο των πυροσβεστών. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της υλικοτεχνικής υποδομής και του εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος παραδώσαμε ειδικά μέσα δασοπυρόσβεσης και διάσωσης, με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ διαρκής είναι και η ενίσχυση της 2ης ΕΜΑΚ, στην οποία μόλις πριν από μια εβδομάδα παραδώσαμε εξοπλισμό και υλικά που χρησιμοποιούνται στις διασώσεις πολιτών από φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές. Χρόνια πολλά στους πυροσβέστες μας, με υγεία και να γνωρίζουν πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους».

Σχετικά Άρθρα