Πως γίνονται οι απάτες με δήθεν αγορές-πωλήσεις αυτοκινήτων

Πως γίνονται οι απάτες με δήθεν αγορές-πωλήσεις αυτοκινήτων

Και αυτό το φαινόμενο της απάτης είναι αρκετά συχνό και δυστυχώς, πολλοί είναι εκείνοι που πέφτουν στα …δίχτυα απατεώνων.

Οι επιτήδειοι καταχωρούν στο διαδίκτυο ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης εικονικών οχημάτων κάθε τύπου, και μάλιστα τις περισσότερες φορές σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Οι υποψήφιοι αγοραστές επικοινωνούν μαζί τους, στην πλειοψηφία χωρίς να έχουν δει το όχημα προς πώληση, πείθονται για την φερεγγυότητα του υποτιθέμενου πωλητή και κλείνουν μαζί του συμφωνία για την αγορά του.

Στη συνέχεια καταβάλλουν σε λογαριασμό που τους υποδεικνύεται το αντίτιμο που έχουν συμφωνήσει με τον «πωλητή», ως προκαταβολή. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, όταν το όχημα που πρόκειται να αγοραστεί βρίσκεται σε απομακρυσμένη από αυτούς περιοχή, πείθονται να καταβάλλουν αντίτιμο και για τη μεταφορά του.

Μετά την καταβολή των χρημάτων, οι δράστες διακόπτουν κάθε επικοινωνία με τον υποψήφιο αγοραστή και εκταμιεύουν άμεσα το χρηματικό ποσό που τους κατατέθηκε.

Για τον λόγο αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις διαδικτυακές σας αγορές. Ποτέ μην καταθέτετε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό αν είναι να προβείτε σε κάποια αγορά, αν δεν βεβαιωθείτε για το προϊόν και για τον πωλητή του.

Σχετικά Άρθρα