Πώς να συμπεριφερθείτε αν έρθετε αντιμέτωποι με ληστή

Πώς να συμπεριφερθείτε αν έρθετε αντιμέτωποι με ληστή

Σε περίπτωση που θα έρθετε αντιμέτωποι με ληστή, η σωστή συμπεριφορά θα βοηθήσει όχι μόνο να σώσετε την περιουσία σας αλλά και την ίδια σας τη ζωή.

-Μη φοβάστε. Το μυστικό σύνθημα των φυλακών – “Μην πιστεύετε, μην φοβάστε, μην ρωτήσετε” – είναι το πλέον κατάλληλο για την επικοινωνία με το έγκλημα.

-Μιλήστε λίγο, χωρίς να σιωπάτε.  Αν κάποιος φοβάται, τότε οποιαδήποτε λέξη μπορεί να αφαιρεθεί από το πλαίσιο, λόγω του οποίου ο ληστής είναι πολύ “προσβεβλημένος”.

-Μη φοβάστε να χρησιμοποιήσετε δύναμη.   Εάν έχετε να κάνετε με ένα άτομο  που δεν έχει τίποτα να χάσει, είναι καλύτερο να δώσετε μακριά το πορτοφόλι σας ή ο,τιδήποτε άλλο απαιτήσει, καθώς η ζωή σας είναι πιο πολύτιμη. Εάν αντιμετωπίζετε έναν αρχάριο,  και είστε σίγουροι για τις ικανότητές σας, την  στιγμή που ο εχθρός “επιταχύνει”,  μπορείτε να «απαντήσετε» με  ένα   δυνατό χτύπημα ή μια τεχνική βολή.  Αρκεί να διευκρινιστεί ότι πρέπει να το κάνετε αυτό μόνο εάν είστε σίγουροι στον εαυτό σας και δείτε ότι δεν είστε αντιμέτωποι με πολύ επικίνδυνο άτομο.

Σχετικά Άρθρα