Ρωσία: Η πόλη Πέρμ αποτίνει φόρο τιμής στα έξι θύματα του μακελειού που προκάλεσε 18χρονος ένοπλος

Ρωσία: Η πόλη Πέρμ αποτίνει φόρο τιμής στα έξι θύματα του μακελειού που προκάλεσε 18χρονος ένοπλος

Η ρωσική πόλη Περμ απέτισε χθες φόρο τιμής στους έξι πολίτες που σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός ένοπλου εφήβου στο πανεπιστήμιο της πόλης, σε ένα περιστατικό που έχει προκαλέσει σοκ στους κατοίκους της.

Ο ένοπλος, ο οποίος σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είναι ένας 18χρονος φοιτητής, άνοιξε πυρ στην πανεπιστημιούπολη του Κρατικού Πανεπιστημίου της πόλης Περμ χθες Δευτέρα, αναγκάζοντας πολλούς φοιτητές να οχυρωθούν μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και άλλους να πηδήξουν από τα παράθυρα του πρώτου ορόφου για να διαφύγουν.

Η Ναταλία Σοκόλοβα, ο γιος της οποίας, Αλεξάντερ, φοιτά στο πανεπιστήμιο της Περμ, μιας πόλης ενός εκατομμυρίου κατοίκων που βρίσκεται 1.300 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, ήταν μεταξύ των δεκάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν έξω από την πανεπιστημιούπολη για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα του 18χρονου ενόπλου. Ορισμένοι άφησαν κόκκινα και λευκά λουλούδια στην είσοδο στο πανεπιστημίου.

Η Σοκολόβα είπε ότι σχεδόν λιποθύμησε όταν άκουσε για τους πυροβολισμούς, έχοντας ξεχάσει ότι ο γιος της δεν είχε πάει στην σχολή εκείνη την ημέρα.

«Τέτοιοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να εισάγονται και να σπουδάζουν σε πανεπιστήμια» δήλωσε η Σοκόλοβα, αναφερόμενη στον δράστη.

Ο νεαρός ένοπλος τραυματίστηκε, καθώς προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς οι οποίοι και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είχε αποκτήσει κυνηγετική καραμπίνα τον Μάιο.

Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το κίνητρο της επίθεσης. Ο ένοπλος είχε αναρτήσει μια φωτογραφία του στην οποία φαίνεται να κρατάει όπλο, να φοράει κράνος και να έχει πυρομαχικά, ενώ είχε γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το όνειρό του ήταν κάποια στιγμή να πυροβολήσει με το όπλο του.

Η ανάρτησή του υπονοούσε ότι οι ενέργειές του δεν είχαν καμία σχέση με την πολιτική ή την θρησκεία, αλλά είχαν ως κίνητρο το μίσος.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών μετέφερε σήμερα αεροπορικώς στη Μόσχα για νοσηλεία μερικούς από τους ανθρώπους που είχαν τραυματισθεί σοβαρά από τους πυροβολισμούς του 18χρονου ενόπλου.

Στην Ρωσία υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί σε ό,τι αφορά στην κατοχή πυροβόλων όπλων από πολίτες, αλλά ορισμένες κατηγορίες όπλων, που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, την αυτοάμυνα ή την άθληση, διατίθενται στο εμπόριο για όσους πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Σχετικά Άρθρα