Συμμετοχή Εθνικής Φρουράς στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ-2024»

Συμμετοχή Εθνικής Φρουράς στην Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ-2024»

Από 08 μέχρι 18 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ – 2024», στην οποία η Εθνική Φρουρά (ΕΦ), συμμετείχε με ένα Ε/Π ΑW-139 της Διοίκησης Αεροπορίας (ΔΑ) και με προσωπικό, το οποίο έλαβε μέρος στην σχεδίαση των εξεταζόμενων σεναρίων σε συνεργασία με αντίστοιχα κλιμάκια των υπόλοιπων χωρών, καθώς επίσης και σε αριθμό εκπαιδευτικών αποστολών Έρευνας και Διάσωσης Μάχης, Τακτικών Αερομεταφορών και εκτέλεσης επεισοδίων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Σκοπός της άσκησης ήταν η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων, η διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε ρεαλιστικό περιβάλλον καθώς και η εκτέλεση πολύπλοκων και απαιτητικών σεναρίων που προσομοιάζουν συνθήκες πραγματικών επιχειρήσεων.

Την Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της άσκησης, διεξήχθη η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, όπου παρέστη ο Διοικητής της ΔΑ, Ταξίαρχος (Ι) Χρίστο Χρίστου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΦ, Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα, μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του.

Η συμμετοχή της ΕΦ στον «ΗΝΙΟΧΟΣ-2024», κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς προάγει το επίπεδο εκπαίδευσης και συνδράμει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την εκτέλεση αεροπορικών επιχειρήσεων. Αναδεικνύει επίσης τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών.

 

Σχετικά Άρθρα