Συμμετοχή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ στην Πολυεθνική Άσκηση «TROJAN FOOTPRINT (TFP) – 24»

Συμμετοχή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ στην Πολυεθνική Άσκηση «TROJAN FOOTPRINT (TFP) – 24»

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 24 η πολυεθνική άσκηση Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΕΔ – ΔΕΕ) TROJAN FOOTPRINT (TFP) – 24, η οποία διεξήχθη από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 24 στην ελληνική επικράτεια.

Η TFP – 24 έλαβε χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής της Νατοϊκής Άσκησης STEADFAST DEFENDER – 24, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, και υπό τη Διοίκηση της US Special Operations Command Europe (US SOCEUR) με την εγκατάσταση Τμηματικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Coordination Center – SOCC) στην Στουτγάρδη της Γερμανίας.

Στη δραστηριότητα συμμετείχαν επίσης προσωπικό και μέσα από την Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Μαυροβούνιο. Παράλληλα, προσωπικό και μέσα της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο συμμετοχής στην TFP – 24, ασκήθηκαν στην περιοχή Κρίβολακ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκειά της, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στη σχεδίαση και διεξαγωγή σύνθετων επιχειρησιακών σεναρίων, τα οποία συνέβαλαν στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στη βελτίωση της διαλειτουργικότητας σε επίπεδο διεξαγωγής αντικειμένων ΕΔ – ΔΕΕ.

Σχετικά Άρθρα