Τέσσερα άτομα στην Αιγιαλεία έκαναν διαρρήξεις από σπίτια μέχρι φωτοβολταϊκά πάρκα

Τέσσερα άτομα στην Αιγιαλεία έκαναν διαρρήξεις από σπίτια μέχρι φωτοβολταϊκά πάρκα

Συνελήφθησαν , στις 6 Ιανουαρίου το βράδυ, σε περιοχή του Αιγίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας ενήλικος άνδρας και τρεις 17χρονοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες, σε περιοχή της Αιγιαλείας διέρρηξαν εξοχική οικία προκαλώντας παράλληλα φθορές σε σύστημα συναγερμού με σκοπό την κλοπή, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, οι οποίοι εντόπισαν τους δράστες να εισέρχονται σε αυτοκίνητο, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κατσαβίδι, ένα ζευγάρι γάντια και μια πένσα, ενώ στην κατοχή των δυο 17χρονων, οι αστυνομικοί βρήκαν δυο κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν, ως μέσα επικοινωνίας για την τέλεση των κλοπών.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες το τελευταίο εξάμηνο, διέπραξαν ακόμη εννέα κλοπές (εκ των οποίων μια απόπειρα), σε οικίες, όχημα χωματουργικά μηχανήματα και φωτοβολταικο πάρκο, κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, (425) ευρώ, δυο μπαταρίες μηχανημάτων, τραπεζική κάρτα, γεωργικά εργαλεία, 300 μέτρα καλώδιο και ένα ipad , συνολικής αξίας περίπου 18.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι δράστες κάνοντας χρήση της κλεμμένης τραπεζικής κάρτας μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου πραγματοποίησαν τρεις συναλλαγές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Σχετικά Άρθρα