Ένταξη Λιμενικών Σταθμών Χώρας Σφακίων και Παλαιόχωρας ν. Χανίων στις Υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης 3ης κατηγορίας

Ένταξη Λιμενικών Σταθμών Χώρας Σφακίων και Παλαιόχωρας ν. Χανίων στις Υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης 3ης κατηγορίας

Σε συνέχεια ενεργειών του σωματείου μας , Ένωση Λιμενικών Κρήτης, για την ανάδειξη του θέματος της υποστελέχωσης των Λιμενικών Αρχών Κρήτης σε συνδυασμό με την επικείμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών αρκετοί ήταν οι βουλευτές που ανέδειξαν το θέμα σε επίπεδο Κρήτης. (εδώ)

Ιδιαίτερη ικανοποίηση μας προκάλεσε η δυναμική  τοποθέτηση της Βουλευτού Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κας Σέβης Βολουδάκης η οποία κατέθεσε στην Βουλή ως αναφορά την σχετική ανακοίνωση του σωματείου μας. (εδώ)

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κας Σέβης Βολουδάκη, κατόπιν άμεσης ανταπόκρισης στο σχετικό αίτημα μας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θεμάτων που αφορούσαν τα στελέχη και τις υπηρεσίες του Νομού Χανίων και την ένταξη των Λιμενικών Αρχών της Νότιας Κρήτης   στην 3η κατηγορία, δυσμενούς διαβίωσης, προκειμένου να υπάρξει  από την μια δυνατότητα στελέχωσης τους με τοποθετήσεις από αποφοίτους παραγωγικών σχολών  και από την άλλη ένα ισχυρό κίνητρο για την  δήλωση τους ως μετάθεση από τα υπόλοιπα στελέχη. (εδώ)

Γνωρίζοντας τις πολύμηνες προσπάθειες και τις επανειλημμένες συναντήσεις της Βουλευτού Χανίων κας Σέβης Βολουδάκης με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (ΥΝΑΝΠ) , θεωρούμαι υποχρέωση μας να εκφράσουμε  τις ευχαριστίες μας δημόσια για την συμβολή της στην ένταξη των Λιμενικών Σταθμών Χώρας Σφακίων και Παλαιόχωρας στις Υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης, 3ής κατηγορίας με την έκδοση του π.δ. 58/2024  την 16-10-2024. (π.δ.58/2024)

Μπορεί η εξέλιξη αυτή να μην λύνει το σύνολο των προβλημάτων των Λιμενικών Αρχών αλλά σίγουρα αποτελεί ένα πρώτο  βήμα που δρομολογεί την ενίσχυση των συγκεκριμένων Υπηρεσιών με προσωπικό, αποτελώντας ηθική ικανοποίηση για τα στελέχη των υπηρεσιών αυτών η αναγνώριση τόσο από την Βουλευτή Χανίων όσο και από την ηγεσία του ΥΝΑΝΠ, των δυσκολίων που αντιμετωπίζουν στην διαβίωση τους οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε αυτές.

Καθώς αν και συντρέχουν οι ίδιες προϋποθέσεις για την ένταξη στις υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης, 3ης κατηγορίας, για τους Λιμενικούς  Σταθμούς Αγίας Γαλήνης (ν. Ρεθύμνου), Κοκκίνου Πύργου και  Καλών Λιμένων (ν. Ηρακλείου) αυτές δεν συγκαταλέγηκαν στο εκδοθέν Προεδρικό διάταγμα.

Καλούμε το σύνολο των κυβερνητικών Βουλευτών Κρήτης και ιδίως αυτούς που κατέχουν ή κατείχαν  θέσεις Υπουργών και Υφυπουργών όπως αναδείξουν τα προβλήματα της Υποστελέχωσης των Λιμενικών Αρχών και να ασκήσουν πιέσεις τόσο για την  ενίσχυση τους με προσωπικό όσο και για την ένταξη και των τριών προαναφερόμενων Λιμενικών Σταθμών στις υπηρεσίες δυσμενούς διαβίωσης, 3ης κατηγορίας.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις συναντήσεις και τις παρεμβάσεις της με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία καθώς και με τους τοπικούς φορείς όλων των νόμων της Κρήτης αλλά και τους Βουλευτές των κομμάτων προκειμένου να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων προεκτάσεων του μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί μας .

Σχετικά Άρθρα