Απάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου σε Επίκαιρη Ερώτηση για θέματα αστυνόμευσης στην Αν. Αττική

Απάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου σε Επίκαιρη Ερώτηση για θέματα αστυνόμευσης στην Αν. Αττική

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή, της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής της Κ.Ο «ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», Μανώλης Χριστοδουλάκης, σχετικά με τις ανάγκες αστυνόμευσης σε δήμους της Ανατολικής Αττικής, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος υποστήριξε ότι η ερώτηση ήδη απαντήθηκε από την παρούσα πολιτική ηγεσία στις 22 Απριλίου 2024, καθώς ο ίδιος είχε απαντήσει τότε στη Βουλή, σε ανάλογη Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Α’ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καραμέρου, με θέμα την αστυνόμευση στη Βορειοανατολική Αττική. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τότε, είχε απαντήσει με αναλυτικά στοιχεία και αριθμούς για την αστυνόμευση και την κάλυψη των θέσεων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κ. Υφυπουργός ανέφερε, ότι το Προεδρικό Διάταγμα 7/2017 που αφορούσε τις συγχωνεύσεις στα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, εφαρμόστηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. «Παρόλ’ αυτά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο, επανεκτιμούν συνεχώς τις ανάγκες όλων των περιφερειακών υπηρεσιών του Σώματος, και, όπου απαιτείται, κάνουμε τις απαραίτητες τροποποιήσεις της οργανωτικής δομής και την ανακατανομή των οργανικών θέσεων. Για τη διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης των αστυνομικών υπηρεσιών, που αποτελεί τη διαρκή μας επιδίωξη, φροντίζουμε και μεριμνούμε για την επαρκή στελέχωση όλων των υπηρεσιών και ασφαλώς και της Ανατολικής Αττικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, αναλυτικότερα, ο κ. Υφυπουργός, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής, λειτουργούν οι υφιστάμενες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής και οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής με τα Επιτελεία τους και τις υφιστάμενες Υπηρεσίες (π.χ Τμήματα Ασφάλειας, Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας και Αστυνομικοί Σταθμοί). Επίσης, στην εν λόγω περιοχή δραστηριοποιούνται τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τα Α’, Β’ και Γ’ Τ.Τ. Βορειοανατολικής Αττικής και τα Α’ και Β’  Τ.Τ. Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τα Τμήματα Αλλοδαπών Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής, το Τμήμα Αλλοδαπών Λαυρίου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Ανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, καθώς και οι Α’ και Β’ Υποδιευθύνσεις Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής. «Το Υπουργείο καταβάλλει κάθε προσπάθεια ισομερούς κατανομής του προσωπικού σε όλες αυτές τις υπηρεσίες, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες που κάθε φορά μεταβάλλονται και όπως αυτές προβλέπονται σε κάθε περίπτωση», σημείωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Υφυπουργός, όλες οι Διευθύνσεις, οι υπηρεσίες και οι σχηματισμοί της ΕΛ.ΑΣ., υπηρετούν έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής, μέσα από ένα πλέγμα δράσεων εμφανούς αστυνόμευσης, με τη διενέργεια εποχούμενων περιπολιών, στοχευμένων προληπτικών ελέγχων, την πραγματοποίηση εξορμήσεων και τον προγραμματισμό ειδικών επιχειρησιακών δράσεων, με τη συμμετοχή ευρύτερων αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό, στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α., εκτός από την παράλληλη δραστηριοποίηση και άλλων επιχειρησιακών Ομάδων, όπως η  ΔΙ.ΑΣ., της Ο.Π.Κ.Ε. κ.α., διενεργούν σε καθημερινή βάση και καθ’ όλο το 24ωρο στοχευμένους και συστηματικούς ελέγχους, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις, ενώ στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί ειδικές εντολές και οδηγίες για την πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών ενεργειών και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και στην συγκεκριμένη περιοχή. Ειδικότερα, τόσο στη Βορειανατολική όσο και στη Νοτιοανατολική Αττική δραστηριοποιούνται καθημερινά 14 Ο.Π.Κ.Ε., 7 σε κάθε Υποδιεύθυνση και καλύπτουν όλο το 24ωρο.

Όπως ανέφερε, καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, σε συνέχεια και της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού για την επιστροφή συγκεκριμένου αριθμού αστυνομικών, από τα επίσημα σε μάχιμες υπηρεσίες πρώτης γραμμής: «Κινούμεθα συνεχώς προς αυτήν την κατεύθυνση, πλησιάζουμε τον στόχο των 2.500 αστυνομικών, ενώ αρκετοί από αυτούς θα τοποθετηθούν στην Αττική, επειδή αποτελεί το μεγαλύτερο αστικό κέντρο, αλλά και στη συγκεκριμένη περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Για να μην μηδενίσουμε όμως τα πάντα, θα πρέπει να σημειώσουμε και να αναφερθείτε και εσείς κ. συνάδελφε, στις μεγάλες επιτυχίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα στη συγκεκριμένη περιοχή. Θα σας τις θυμίσω και είμαι σίγουρος ότι θα τις αναγνωρίσετε και εσείς. Επιτυχίες που αποδίδονται στην αποτελεσματική δράση και τον αποτελεσματικό σχεδιασμό, που έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ.», είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, μία σειρά από πολλές και σημαντικές αστυνομικές επιτυχίες που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Σχετικά Άρθρα