Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια

Η αμερικανική αστυνομία βρήκε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα ο οποίος επιχείρησε χθες να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της.

Το όχημα που οδηγούσε ο Τόμας Μάθιου Κρουκς ήταν σταθμευμένο κοντά στον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης του Τραμπ στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας. Σύμφωνα με το πρακτορείο AP βρέθηκαν υλικά για την κατασκευή βομβών τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του υπόπτου. Η εφημερίδα και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC ανέφεραν επίσης ότι το όπλο που χρησιμοποίησε ο Κρουκς είχε αγοραστεί νόμιμα από τον πατέρα του. ΠτΔ: Εκφράζω την απερίφραστη καταδίκη μου για την αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εφαρμογή Discord βρήκε έναν λογαριασμό του δράστη της επίθεσης στον Ντ. Τραμπ

Η εφαρμογή ανταλλαγής φωνητικών μηνυμάτων και βιντεοκλήσεων Discord εντόπισε έναν λογαριασμό που φαίνεται ότι συνδέεται με τον ύποπτο ο οποίος επιχείρησε να δολοφονήσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση που εστάλη στο πρακτορείο Reuters η Discord αναφέρει ότι ο λογαριασμός αυτός «χρησιμοποιείτο σπανίως» και «δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκε για τον σχεδιασμό» της επίθεσης ή για πολιτικές συζητήσεις.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώθηκε από τους αρχηγούς των υπηρεσιών ασφαλείας για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Ντ. Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε από τους αρχηγούς του FBI και της Μυστικής Υπηρεσίας για τις εξελίξεις αναφορικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα κρίσεων του Λευκού Οίκου, με τη συμμετοχή της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, του υπουργού Δικαιοσύνης και άλλων αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Μπάιντεν πρόκειται να κάνει μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό αργότερα. Είχε ήδη κάνει μια πρώτη δήλωση αμέσως μετά την απόπειρα και στη συνέχεια διέκοψε τις διακοπές του στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ και επέστρεψε νωρίτερα στην Ουάσινγκτον, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Ο εισαγγελέας του Μπάτλερ “εντυπωσιάστηκε” από την ευκολία με την οποία ο ένοπλος έφτασε κοντά στον Ντ. Τραμπ και άνοιξε πυρ

Η ευκολία με την οποία ο ένοπλος που επιχείρησε να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ έφτασε τόσο κοντά του ήταν «εντυπωσιακή», δήλωσε χθες ο εισαγγελέας της κομητείας Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας.

«Ειλικρινά, ξαφνιάστηκα που μπόρεσε να ανέβει σε εκείνη την ταράτσα και να πυροβολήσει», είπε ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Γκόλντινγκερ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. «Ξέρω ότι είχαμε μέλη των δυνάμεων της τάξης στο κτίριο και επομένως είναι ακόμη εντυπωσιακότερο ότι κατάφερε να ανέβει εκεί ψηλά», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι το κτίριο στεγάζει ένα υαλουργείο.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ο ένοπλος άνοιξε πυρ από απόσταση περίπου 150 μέτρων, έξω από την περίμετρο ασφαλείας της προεκλογικής συγκέντρωσης. Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο TMZ δείχνει τον δράστη ξαπλωμένο με την κοιλιά, πάνω στη στέγη ενός κτιρίου, να κρατά ένα τουφέκι.

«Ελπίζω ότι η έρευνα θα καθορίσει πώς συνέβη αυτό αλλά, ναι, το πιο εντυπωσιακό για μένα είναι ότι ενώ έχουμε στον χώρο έναν πρώην πρόεδρο κάποιος κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση περίπου 140 μέτρων, να ανέβει σε μια ταράτσα και να πυροβολήσει», επέμεινε ο εισαγγελέας.

Σχετικά Άρθρα