Αυτοάμυνα- Κινήσεις που μπορεί να σου σώσουν την ζωή

Αυτοάμυνα- Κινήσεις που μπορεί να σου σώσουν την ζωή

Εάν δεν γνωρίζετε  πώς να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας σε περίπτωση που απειληθεί η ζωή σας, πρέπει να ξέρετε ότι το να είστε απλά σε επιφυλακή δεν θα σας προσφέρει κάτι.

Υπάρχουν μερικές κινήσεις αυτοάμυνας που μπορούν να αποδειχτούν σωτήριες  και να σας σώσουν την κατάλληλη στιγμή.

Οι παρακάτω συμβουλές είναι απ’ το Πανεπιστήμιο του Oregon 

  • Γύρισέ του το δάχτυλο. Γυρνώντας το δάχτυλο του δράστη προς τα πίσω, θα του προκαλέσεις μεγάλο πόνο κι ενδεχομένως να αποκτήσεις χρόνο για να ξεφύγεις.
  • Η κλασική κίνηση με τα δάχτυλα στα μάτια. Εάν ο δράστης επιχειρήσει να σε πιάσει απ’ τον λαιμό, πάρε γρήγορα τα χέρια σου και πίεσέ τα στα μάτια του. Αυτή η κίνηση θα τον ακινητοποιήσει για λίγα λεπτά.
  • Πιάσε τον δράστη απ’ τα μαλλιά και φέρε το κεφάλι του στο ύψος του ποδιού σου, ώστε να μπορέσεις να του ρίξεις μια δυνατή γονατιά στο πρόσωπο.
  • Εάν το χέρι του δράση έχει περικυκλώσει τον λαιμό σου, δάγκωσε το δέρμα σου με όση περισσότερη δύναμη έχεις.
  • Και για το τέλος η κλασική γονατιά στα γεννητικά όργανα. Η πιο κλασική αλλά και αποτελεσματική μέθοδος είναι η κλωτσιά στα γεννητικά όργανα.

Ποια είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία; Ανεξαρτήτως του ύψους ή των κιλών του ανθρώπου που μας επιτίθεται υπάρχουν μερικά βασικά ευαίσθητα σημεία. Αυτά είναι τα μάτια, η μύτη, ο λαιμός, το στήθος, τα γόνατα και οι όρχεις. Μπορείς να επιτεθείς με όποιον τρόπο θέλεις, αρκεί να είσαι σε ασφαλή θέση.

 width=

Σχετικά Άρθρα