Αυτοάμυνα: 10 συμβουλές που σώζουν ζωές

Αυτοάμυνα: 10 συμβουλές που σώζουν ζωές

Ζώντας σε μια εποχή όπου τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι αρκετά υψηλά, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε από αυτοάμυνα.  Ακολουθούν 10 συμβουλές οι οποίες πραγματικά, μπορεί να σώσουν τη ζωή μας, αν βρεθούμε σε δύσκολη θέση.

  1. Συμβουλή Tae Kwon Do:

Ο αγκώνας είναι το πιο δυνατό σημείο στο σώμα σου. Αν είσαι αρκετά κοντά, χρησιμοποίησε τον.

  1. Αν ένας ληστής σου ζητήσει το πορτοφόλι ή την τσάντα, μην του τα δώσεις. Πέταξέ τα μακριά από εσένα. Το πιο πιθανό είναι να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πορτοφόλι σου ή την τσάντα σου, τα οποία και θα τρέξει να τα πιάσει.
  2. Αν σε ρίξουν ποτέ στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, κλώτσα έξω τα καλύμματα από τα φώτα και βγάλε το χέρι σου από την τρύπα κουνώντας το ασταμάτητα και όσο μπορείς.  Ο οδηγός δε θα σε δει, αλλά θα σε δουν όλοι οι υπόλοιποι. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις αυτό έχει πραγματικά σώσει ζωές.
  3. Οι γυναίκες έχουν τη συνήθεια να μπαίνουν στα αυτοκίνητά τους μετά από ψώνια, φαγητό, δουλειά, κλπ., και απλώς κάθονται . Μην το κάνεις. Ο υποψήφιος θύτης θα σε παρακολουθεί, και αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να μπει στη θέση του συνοδηγού, πιθανόν να τοποθετήσει ένα όπλο στο κεφάλι σου, και να σου πει πού να πας. Μόλις μπεις στο αυτοκίνητο κλείδωσε τις πόρτες και φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς. Έτσι θα γλιτώσεις από μια επίθεση.
  4. Αν κάποιος είναι ήδη μέσα στο αυτοκίνητο με ένα όπλο στο κεφάλι σου μην οδηγήσεις και φύγεις. Αντίθετα πάτα το γκάζι όσο περισσότερο μπορείς και ρίξε το αυτοκίνητο πάνω σε οτιδήποτε.

Ο αερόσακός σου θα σε σώσει. Αν ο άλλος είναι στο πίσω κάθισμα θα πάθει πολύ χειρότερα. Αμέσως μόλις τρακάρει το αυτοκίνητο βγες έξω και τρέχα.

6 . Μερικές σημειώσεις για το πως να μπεις στο αυτοκίνητό σου σε ένα πάρκινγκ:

A.) Να είσαι σε εγρήγορση: κοίτα τριγύρω σου καλά, κοίτα μέσα στο αυτοκίνητό σου, στο πάτωμα του συνοδηγού, και στο πίσω κάθισμα.

B.) Εάν έχεις παρκάρει δίπλα σε ένα μεγάλο αυτοκίνητο, καλό θα ήταν να μπεις στο δικό σου Ι.Χ.  από την πόρτα του συνοδηγού. Οι περισσότεροι   επιτίθενται στα θύματά τους τραβώντας τα, μέσα στα δικά τους αυτοκίνητα.

Γ.) Κοίτα το αυτοκίνητο που είναι παρκαρισμένο δίπλα σου από την πλευρά του οδηγού, και του συνοδηγού. Αν ένας άντρας κάθεται μόνος κοντά στο αυτοκίνητό σου, καλό θα ήταν να γυρίσεις πίσω στο μαγαζί ή στη δουλειά και να πάρεις ένα αστυνομικό  να σε συνοδεύσει στο αυτοκίνητο.

Δ.) Μόλις μπεις στο αμάξι σου πρώτα ασφάλισε πόρτες, βάλε τη ζώνη ασφαλείας και φύγε. Αν το αυτοκίνητο είναι κρύο λόγω του χειμώνα, αφού απομακρυνθείς από το επικίνδυνο σημείο ελάττωσε ταχύτητα, κράτα δεξιά λωρίδα και το αμάξι γρήγορα θα έρθει σε κανονική θερμοκρασία για να συνεχίσεις την διαδρομή σου.

Ε.) Αν μόλις μπεις στο αυτοκίνητο σου κάποιος κολλήσει χαρτί στο πίσω τζάμι, μη κατέβεις να το ξεκολλήσεις, γιατί θα σου αρπάξουν ότι βρουν μέσα απ το αμάξι.

  1. Πάντα να παίρνεις το ασανσέρ αντί για τις σκάλες. Οι σκάλες είναι το τέλειο σημείο για πολλά εγκλήματα, ειδικά βραδινές ώρες. Αν δεις άγνωστο άτομο μέσα στο ασανσέρ την νύχτα, ζήτησε συγνώμη και άσε το ασανσέρ να φύγει.
  2. Αν ο άγνωστος έχει όπλο και είσαι υπό τον έλεγχό του, τρέξε.
  3. Μη σταματάτε για να κάνετε τον καλό Σαμαρείτη. Μπορεί να οδηγήσει στο βιασμό σας, ή στο θάνατό σας. Το βράδυ δεν σπεύδουμε ποτέ να βοηθήσουμε ηλικιωμένους ή άτομα που έχουν ανάγκη, αν δεν υπάρχουν περαστικοί γύρω μας. Σε περίπτωση που διαπιστωμένα κάποιος μας ακολουθεί και μας πλησιάζει επικίνδυνα τη στιγμή που κάνει κίνηση να μας αρπάξει, τότε φωνάζουμε φωτιά και τρέχουμε! Ποτέ δεν φωνάζουμε βοήθεια. Να είστε βέβαιοι ότι όλοι θα κινηθούν προς εσάς και αυτός που σας καταδιώκει θα σταματήσει να δει τι συμβαίνει.
  4. Και κάτι τελευταίο: Υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι ηχογραφούν το κλάμα μωρού για να βγουν οι άνθρωποι έξω από τα σπίτια τους πιστεύοντας ότι κάποιος έχει εγκαταλείψει ένα μωρό. Μην κάνετε απολύτως τίποτε, απλά καλέστε την αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα