Γερμανία: Επιδρομές και συλλήψεις για συμμορία διακίνησης ανθρώπων

Γερμανία: Επιδρομές και συλλήψεις για συμμορία διακίνησης ανθρώπων

Επιδρομές σε διαμερίσματα στην Βάδη-Βυρτεμβέργη και στην Ρηνανία-Παλατινάτο, προκειμένου να εντοπιστούν μέλη δικτύου διακινητών μεταναστών, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία και προχώρησε τελικά σε τέσσερις συλλήψεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας, περισσότεροι από 400 αστυνομικοί ερεύνησαν σήμερα 24 ακίνητα στο Μανχάιμ, στην Καρλσρούη και την πόλη Βορμς και εκτελέστηκαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης. Στόχος της έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο, ήταν επταμελής συμμορία διακινητών ανθρώπων από την Εγγύς Ανατολή και τις χώρες του Καυκάσου. Τουλάχιστον διψήφιος αριθμός ανθρώπων έχει φτάσει στην Γερμανία μέσω των εν λόγω διακινητών, δήλωσε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει ακριβή στοιχεία.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν στον έλεγχο ενός άνδρα με πλαστή ταυτότητα στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης και ανακάλυψαν δίκτυο διακίνησης ανθρώπων και πλαστογράφησης προσωπικών εγγράφων, με τα οποία εργάζονταν κατόπιν σε γερμανικές επιχειρήσεις – με μισθό χαμηλότερο του προβλεπόμενου κατώτατου και ενδεχομένως με υπεξαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών.

φωτογραφία αρχείου

Σχετικά Άρθρα