Δύο ακόμη Rafale “προσγειώνονται” στην Τανάγρα στις 8 Νοεμβρίου

Δύο ακόμη Rafale “προσγειώνονται” στην Τανάγρα στις 8 Νοεμβρίου

Δύο ακόμα ολοκαίνουργια μαχητικά αεροσκάφη 4++ γενιάς Rafale θα ταξιδέψουν από τη Γαλλία και θα «προσγειωθούν» στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, στις 8 Νοεμβρίου 2022.

Όπως μετέδωσε σε δελτίο ειδήσεων το  Open, τα μαχητικά αεροσκάφη θα φθάσουν στην Τανάγρα, ανήμερα του εορτασμού των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ, που είναι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας. Τα δύο μαχητικά, ένα διθέσιο και ένα μονοθέσιο, θα φέρουν Έλληνες πιλότους, οι οποίοι πέρασαν το προηγούμενο διάστημα στην Γαλλία για να εκπαιδευτούν στον χειρισμό του νέου αεροσκάφους.

Τα Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας θα ανέρχονται πλέον σε 8, αφού τα πρώτα έξι βρίσκονται ήδη στην στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα από τις 19 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, άλλο ένα μαχητικό θα παραδοθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ μέχρι το τέλος του 2023 η ελληνική ΠΑ θα έχει παραλάβει και τα 24 αεροσκάφη που έχει παραγγείλει από την γαλλική εταιρεία Dassault.

Τα καινούργια Rafale θα είναι πλήρως εξοπλισμένα, όπως και τα προηγούμενα που έλαβε η Ελλάδα, με τους πυραύλους Scalp, Exocet και Meteor. Επίσης, βρίσκεται ήδη σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και όλο το πλέγμα επίγειας υποστήριξης, το προσωπικό και οι τεχνικοί εδάφους, που είναι απαραίτητοι για την ένταξη των μαχητικών αεροσκαφών στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σχετικά Άρθρα