Δύο γυναίκες κατέληξαν στο νοσοκομείο από επίθεση ροτβάιλερ

Άγρια επίθεση από δύο σκυλιά ροτβάιλερ δέχθηκαν ξαφνικά δύο γυναίκες, οι οποίες κατήγγειλαν το περιστατικό στην ΕΛ.ΑΣ.

Κατηγορούμενος για σωματικές βλάβες από αμέλεια, βρέθηκε ιδιοκτήτης εργοστασίου που έχει τα σκυλιά για φύλαξη και τα οποία βγήκαν από μη περιφραγμένο σημείο.

Οι δύο παθούσες,  περιέγραψαν στο Δικαστήριο το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε το απόγευμα της 20ης Μαρτίου, σε αγροτική περιοχή, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η μία από τις γυναίκες, εμφανίστηκε καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο λόγω των τραυμάτων που υπέστη, όπως είπε, ενώ κατά την εξέταση της από την έδρα του δικαστηρίου,   έκανε λόγο για δέκα τραύματα από δαγκωματιές σε όλο της το σώμα, τονίζοντας ότι νοσηλεύτηκε μία εβδομάδα στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Τραύματα υπέστη και η δεύτερη παθούσα, η οποία όμως μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών επέστρεψε στο σπίτι της.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι τα σκυλιά δεν είχαν εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά τον προηγούμενο 1,5 χρόνο, από τότε που τα φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

φωτογραφία αρχείου

Σχετικά Άρθρα