Εκπαιδευτικό Ταξίδι Ικάρων IVης στη Θεσσαλία

Εκπαιδευτικό Ταξίδι Ικάρων IVης στη Θεσσαλία

Από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Ταξίδι Εσωτερικού των ΙΚ IVης, στην περιοχή της Θεσσαλίας. Επικεφαλής της Αποστολής ήταν ο Διοικητής της Σχολής Υπτχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραμεσίνης.

Στις 30 Νοεμβρίου οι τεταρτοετείς μαθητές με τον Διοικητή και πέντε (5) συνοδούς Αξιωματικούς επισκέφθηκαν την 111ΠΜ, όπου τους υποδέχθηκε ο Δκτης με βασικούς επιτελείς.  Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αποστολή και την οργάνωση της Μονάδας και στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους της.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας καλωσόρισε την Αποστολή και στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση για την αποστολή, την οργάνωση και τα μέσα του Αρχηγείου. Η επίσκεψη έκλεισε με ξενάγηση στο χώρο ιστορικών εκθεμάτων του ΑΤΑ.  Στη συνέχεια η Σχολή επισκέφθηκε την 1η Στρατιά/ EUOHQ «ΑΧΧΙΛΕΑΣ». Την καλωσόρισε ο Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ενώ οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το έργο και την αποστολή των Σχηματισμών και των Μονάδων υπαγωγής της. Ακολούθησε επίσκεψη στην 110ΠΜ. Την Αποστολή υποδέχθηκε ο Διοικητής με βασικούς επιτελείς, ενημερώνοντας για την αποστολή και την οργάνωσή της Μονάδας. Τέλος πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους αυτής.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η Σχολή επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) και το 1Ο ΑΚΕ όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο διεξαγωγής και ελέγχου των αεροπορικών επιχειρήσεων από τους Διοικητές των Μονάδων. Επίσης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις αυτών.  Στη συνέχεια, η Αποστολή επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου. Τη Σχολή υποδέχθηκε ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους αυτής. Το τριήμερο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επιστροφή στη Σχολή το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Το Εκπαιδευτικό Ταξίδι Εσωτερικού των ΙΚ IVης τάξης, που αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης των μαθητών της Σχολής, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση του ηθικού και της αυτοπεποίθησης των Ικάρων, ως αποτέλεσμα της γνώσης της υψηλής επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των Σχηματισμών και Μονάδων των ΕΔ που επισκέφθηκαν. Παράλληλα, υπήρξε και ευκαιρία διαλλείματος από το υψηλών απαιτήσεων καθημερινό πρόγραμμα της Σχολής, ενώ η επίσκεψη στα Ιερά Μετέωρα επέτρεψε τη γνωριμία/προσκύνηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού θρησκευτικού προορισμού της Πατρίδας  μας.

 width=  width=  width=  width=  width=  width=  width=  width=

Σχετικά Άρθρα