Εντοπισμός 30 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Χίο

Εντοπισμός 30 αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους μετά από καταδίωξη στη Χίο

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χίου από επίγεια κάμερα της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους με ικανό αριθμό επιβαινόντων, που κινούταν από τις τουρκικές ακτές προς τις νότιες ακτές της Χίου. Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος (ΠΛΣ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου εντόπισε το Τ/Χ σκάφος να έχει αποβιβάσει τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες του και να κινείται προς τις τουρκικές ακτές.

Το ΠΛΣ προέβη σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, στα οποία ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε. Ακολούθησε καταδίωξη από το ΠΛΣ, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του Τ/Χ και στη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού χειριστή. Σε χερσαίες περιπολίες που διενεργήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, εντοπίστηκαν στην περιοχή “ΝΕΝΗΝΤΩΝ” τριάντα (30) αλλοδαποί (21 άντρες, 05 γυναίκες και 04 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.

Κατά τη διενεργούμενη προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, οι αλλοδαποί αναγνώρισαν τον 25χρονο χειριστή του Τ/Χ ως τον διακινητή που τους μετέφερε στην Ελλάδα, ο οποίος και συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Διακίνηση παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια) και του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια), ενώ το Τ/Χ σκάφος κατασχέθηκε.

φωτογραφία αρχείου

Σχετικά Άρθρα