Εντοπισμός 43 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών τους στο Δήμο Φαιστού

Εντοπισμός 43 ατόμων και σύλληψη των 2 διακινητών τους στο Δήμο Φαιστού

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης 17-9-2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κόκκινου Πύργου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη ικανού αριθμού ατόμων στον όρμο ¨ΒΑΘΥ¨ του Δήμου Φαιστού.

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν σαράντα τρείς  αλλοδαπούς (40 άντρες, 01 γυναίκα και 02 ανήλικους), τους οποίους απεγκλώβισαν με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών. Ακολούθως, τους μετέφεραν στο λιμάνι του Κόκκινου Πύργου και στη συνέχεια στο λιμάνι του Ηρακλείου, με τη συνοδεία στελεχών της ΕΛ.Α.Σ.. Σε περαιτέρω έρευνες από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος της Φαιστού, εντοπίστηκαν στον οικισμό ¨ΠΙΤΣΙΔΙΑ¨ του Δήμου Φαιστού, δύο ακόμα αλλοδαποί (υπήκοοι Σουδάν), ηλικίας 18 και 27 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως οι διακινητές των υπόλοιπων αλλοδαπών.

Οι αλλοδαποί είχαν εκκινήσει με λέμβο από την περιοχή Τόμπρουκ της Τουρκίας και είχαν καταβάλει το χρηματικό ποσό των 5.000€-6.000€ για τη μεταφορά τους. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι δύο διακινητές για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα¨, του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργία”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση” και του άρθρου 187, παρ. 2 Π.Κ. “Σύσταση συμμορίας”.

φωτογραφία αρχείου

Σχετικά Άρθρα