Θεσσαλονίκη: 11 συλλήψεις για περιπτώσεις ληστείας και κλοπών

Θεσσαλονίκη: 11 συλλήψεις για περιπτώσεις ληστείας και κλοπών

Στο πλαίσιο εποχούμενων περιπολιών, επισταμένων αστυνομικών ερευνών και αναζητήσεων που διενεργούνται για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, αστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών προχώρησαν σε αυτόφωρες συλλήψεις 11 ατόμων για περιπτώσεις ληστείας και κλοπών.

Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις:

  • Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 39χρονος ημεδαπός, ο οποίος πρωινές ώρες της 02-08-2024, στο Δενδροπόταμο, με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από την κατοχή 44χρονου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του. Μετά τη σύλληψη κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ηρωίνης και κοκαΐνης, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι τύπου στιλέτο, καθώς και ένα  αναδιπλούμενο μαχαίρι.
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Ειδικών Δράσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν δύο  αλλοδαποί ηλικίας 24 και 32 ετών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν την τσάντα γυναίκας, που περιείχε ένα πορτοφόλι με διάφορα προσωπικά έγγραφα, κάρτες τράπεζας και το χρηματικό ποσό των  500  ευρώ. Επιπλέον, στην κατοχή του πρώτου βρέθηκαν  8  ναρκωτικά δισκία και μια  αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία κάνναβης,  ένα κλειδί αυτοκινήτου, ένα πορτοφόλι, το χρηματικό ποσό των 95  ευρώ και χρηματικά ποσά διαφόρων νομισμάτων,  2 ρολόγια καθώς και διάφορα κοσμήματα και χρυσαφικά, ενώ στην κατοχή του δεύτερου, βρέθηκαν ένα κλειδί σπιτιού, ένα  αντρικό δαχτυλίδι και το χρηματικό ποσό των  200  ευρώ.

Τέλος, από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, εξιχνιάσθηκαν 3 επιπλέον περιπτώσεις κλοπών, τις οποίες προέκυψε ότι οι συλληφθέντες διέπραξαν είτε δρώντας κατά μόνας είτε από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 17-02-2024 έως 27-07-2024 στην ευρύτερη περιοχή Κέντρου πόλεως.

  • Πρωινές ώρες στις 03-08-2024  στο κέντρο της πόλης, συνελήφθη από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος ευρισκόμενος σε ταράτσα πολυκατοικίας αποπειράθηκε να παραβιάσει μπαλκονόπορτες, πλην όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή από ένοικο γειτονικής κατοικίας. Κατά τον εντοπισμό του ο 27χρονος προσπάθησε να διαφύγει, ενώ προκάλεσε φθορές σε μία τζαμαρία και σε ένα σκέπαστρο. Μετά τη σύλληψή του, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν: μικροποσότητα κάνναβης, μικροποσότητα MDMA, δύο  μαχαίρια κ.α..
  • Από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν τρεις  ημεδαποί ηλικίας 25, 23 και 18 ετών, οι οποίοι απογευματινές ώρες της 03-08-2024 κινούμενοι με αυτοκίνητο που έφερε τρέιλερ, αφαιρέσαν από κοινού ένα στροφείο με καλώδιο χαλκού από εταιρεία στην Ευκαρπία. Επίσης, σε προγενέστερο χρόνο στον Εύοσμο, αφαίρεσαν από την πυλωτή της οικοδομής καλώδια χαλκού, ενώ δε συμμορφώθηκαν στις εντολές των αστυνομικών προκειμένου να τους διενεργηθεί αστυνομικός έλεγχος.
  • Έπειτα από αναζητήσεις δικυκλιστών αστυνομικών ομάδας «Ζ» συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης, 32χρονος αλλοδαπός και 19χρονος ημεδαπός, οι οποίοι νωρίτερα, διέρρηξαν IXE αυτοκίνητο και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή επιβαίνοντας σε έτερο αυτοκίνητο. Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός Υπηρεσίας, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης. Στη θέα των αστυνομικών οι συλληφθέντες απέρριψαν ένα τσαντάκι που περιείχε 5  διαβατήρια, διάφορα άλλα έγγραφα και το χρηματικό ποσό των  150  ευρώ. Επίσης στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο κατσαβίδια και ένα ζευγάρι γάντια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

φωτογραφία αρχείου

Σχετικά Άρθρα