Κατασχέθηκαν 11.152 λαθραία καπνικά προϊόντα

Κατασχέθηκαν 11.152  λαθραία καπνικά προϊόντα

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της 4-3-2023 στην Πλατεία Βάθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, 2 αλλοδαποί, 54χρονη και 35χρονος, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με γυναίκα που εμπορευόταν λαθραία καπνικά προϊόντα, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η δράση τους.

Ειδικότερα, κατελήφθη η 54χρονη μέσα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος να έχει επιμελώς κρυμμένα περιμετρικά του ταμείου 378  πακέτα τσιγάρα και  26  συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επιπρόσθετα, έξω από το κατάστημα βρέθηκε 35χρονος αλλοδαπός (οικείο πρόσωπο της 54χρονης) δίπλα σε μηχανάκι ιδιοκτησίας του, εντός του οποίου βρέθηκαν 10  πακέτα τσιγάρα και 1 συσκευασία καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Μετά από έρευνα εντός παράπλευρου χώρου που χρησιμοποιούσαν ως αποθήκη βρέθηκαν επιπλέον  10.490  πακέτα τσιγάρα και 247  συσκευασίες καπνού.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 width=

φωτογραφίες ΕΛ.ΑΣ

Σχετικά Άρθρα