Μερικά μέτρα προστασίας για να αποφύγετε την κλοπή στην παραλία

Μερικά μέτρα προστασίας για να αποφύγετε την κλοπή στην παραλία

Το καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο στο μυαλό μας με τις διακοπές, και στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε ένα διαρκές άγχος για την ασφάλεια των προσωπικών μας αντικειμένων, όσο εμείς κολυμπάμε  ή κάνουμε άλλες καλοκαιρινές δραστηριότητες, μακριά από τα πράγματά μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μην μένουν απροστάτευτα τα προσωπικά μας αντικείμενα, όταν εμείς απολαμβάνουμε τον ήλιο και τη θάλασσα;

Υπάρχουν μερικές λύσεις πρόληψης όπως:

Κάντε χρήση αποθηκευτικών μέσων

Επιλέξτε τη χρήση διάφορων αποθηκευτικών χώρων, όπου μπορείτε να κρύψετε με ασφάλεια διάφορα μικρά αντικείμενα, όπως τα χρήματα, τις πιστωτικές κάρτες, το κλειδί του αυτοκινήτου και το κινητό σας. Μία αδιάβροχη θήκη, που θα μπορείτε να έχετε μαζί σας ενώ κολυμπάτε.

Ακόμη, μπορείτε να μετατρέψετε ένα βιβλίο σε «κρυψώνα» για κάποια από τα προσωπικά σας αντικείμενα, όπως χαρτονομίσματα ή πιστωτικές κάρτες. Θεωρείται αρκετά δύσκολο οι επίδοξοι κλέφτες να σκεφτούν ότι μέσα στο βιβλίο κρύβεται κάτι που έχει μεγάλη αξία.

Στερεώστε ή ασφαλίστε κάπου τα αντικείμενα σας

Άλλη μια έξυπνη κίνηση ασφαλείας για να μην σας κλέψουν στην παραλία είναι να επιχειρήσετε να κλειδώσετε ή να ασφαλίσετε την τσάντα σας σε κάποιο σταθερό αντικείμενο που δεν μπορεί να αφαιρεθεί, όπως η ομπρέλα και η ξαπλώστρα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δυσχεράνετε πολύ το έργο του κλέφτη .

Μην εκθέτετε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε κοινή θέα

Για να μην σας κλέψουν στην παραλία, απαγορεύεται ρητά να αφήνετε τα προσωπικά σας αντικείμενα εκτεθειμένα σε κοινή θέα, γιατί αφενός «προκαλείτε» τους κλέφτες αφετέρου διευκολύνετε πολύ τα σχέδια τους. Φροντίστε να τα κρύψετε τουλάχιστον κάτω από μία πετσέτα ή αν πρόκειται για πιο ογκώδη αντικείμενα, προσπαθήστε να θάψετε την τσάντα που τα περιέχουν κάτω από την άμμο αφήνοντας την πετσέτα από πάνω και ένα αντηλιακό ή καπέλο, ώστε να δίνετε την εντύπωση ότι δεν υπάρχει κάποιο αντικείμενο αξίας στο σημείο. Μία ακόμη διαδεδομένη μέθοδος πρόληψης που χρησιμοποιούν αρκετοί λουόμενοι είναι ότι επιλέγουν να κλείνουν τα πιο πολύτιμα τους αντικείμενα σε αεροστεγείς τσάντες, τις οποίες στη συνέχεια θάβουν κάτω από την άμμο και καλύπτουν με την πετσέτα τους. Φυσικά, απαιτείται προσοχή ώστε οι τσάντες να είναι καλά κλεισμένες για να μην σημειωθούν φθορές.

Κολυμπήστε ενναλάξ

Ένα άλλο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας των πολύτιμων σας αντικειμένων στην παραλία, εφόσον έχετε πάει με φίλους ή την οικογένεια σας, είναι να μπαίνετε στη θάλασσα για κολύμπι σε εναλλάξ, ώστε να υπάρχει πάντα κάποιο άτομο έξω που να προσέχει τα πράγματα. Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μην τεθούν ούτε λεπτό τα πράγματά σας στον κίνδυνο κλοπής.

Σχετικά Άρθρα