Οδική ασφάλεια: Τρόποι να οδηγείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια

Οδική ασφάλεια: Τρόποι να οδηγείτε με μεγαλύτερη ασφάλεια
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) περισσότεροι από 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν σε τροχαία δυστυχήματα κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πράγματι, οι τραυματισμοί από τροχαία ατυχήματα είναι σήμερα η κυριότερη αιτία θανάτου σε άτομα ηλικίας από 5 έως 29 ετών, συμπεριλαμβανομένου ενός δυσανάλογου αριθμού πεζών, οδηγών ποδηλάτου και οδηγών μηχανής, ιδίως σε αναπτυσσόμενες χώρες. Πάνω από το 90% του συνόλου των ατυχημάτων οφείλεται σε λάθος του οδηγού, όπως κακή πρόβλεψη, λανθασμένη αντίδραση σε κίνδυνο ή παραβίαση της νομοθεσίας για την οδική κυκλοφορία. Κύρια αιτία θανατηφόρων ατυχημάτων σε ποσοστό 30% είναι η υπερβολική ταχύτητα, ενώ οι περισπασμοί προκαλούν το 10-30% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα. Εξίσου ανησυχητικό είναι και το γεγονός ότι το 25% όλων των θανατηφόρων ατυχημάτων στην Ευρώπη σχετίζονται με το αλκοόλ.

Η οδική ασφάλεια αποτελεί κοινωνική ευθύνη όλων. Η συμπεριφορά των χρηστών του δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των πεζών και των οδηγών ποδηλάτων, φαίνεται πως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την οδική ασφάλεια. Παρακάτω ακολουθούν 12 απλά βήματα που όλοι οι οδηγοί μπορούμε να ακολουθήσουμε για να βοηθήσουμε να καταστούν ασφαλέστερα τα οδικά δίκτυα ανά τον κόσμο.

12 βήματα για ασφαλέστερα οδικά δίκτυα ανά τον κόσμο

Οι 5 παράγοντες υψηλότερου κινδύνου για τα περισσότερα ατυχήματα κατά τη διάρκεια της οδήγησης

Σχετικά Άρθρα