Παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο

Παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο

Όλοι γνωρίζουμε, ότι στο χώρο του διαδικτύου παραμονεύουν διάφοροι κίνδυνοι. Καλό θα ήταν λοιπόν να ενημερωθούμε για όλους εκείνους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να παραμείνουμε, όσο το δυνατόν, περισσότερο ασφαλείς.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

Επιλέξτε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε διαφανείς κωδικούς πρόσβασης όπως “κωδικός πρόσβασης” ή “12345”. Οι κωδικοί πρόσβασης κωδικών πρόσβασης μπορούν να καταλάβουν αυτούς τους κοινούς κωδικούς πρόσβασης πολύ γρήγορα. Επομένως είναι εξίσου χρήσιμα με το να μην χρησιμοποιείτε καθόλου κωδικό πρόσβασης.Επιλέξτε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης που αποτελούνται από συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων.

Αποσυνδεθείτε όταν τελειώσετε. Πάντα αποσυνδεθείτε από ιστότοπους στους οποίους έπρεπε να συνδεθείτε. Αυτό περιλαμβάνει ιστότοπους για ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλους ιστότοπους με τους οποίους δεν θέλετε να μπλοκαριστείτε. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους δημόσιους υπολογιστές, αλλά είναι επίσης καλή ιδέα να κάνετε στους προσωπικούς σας υπολογιστές.

Κρατήστε τα προσωπικά σας στοιχεία προσωπικά. Ποτέ μην αποκαλύπτετε ευαίσθητες πληροφορίες στο Διαδίκτυο, όπως το πλήρες όνομα, η διεύθυνση, ο αριθμός τηλεφώνου, το email ή τα στοιχεία της τράπεζάς σας. Όχι σε ιστότοπο, όχι σε αίθουσα συνομιλίας, όχι στο Twitter, όχι στο Facebook κ.λπ.

Ορίστε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας, έτσι ώστε τίποτα να μην γίνει δημόσιο για το οποίο δεν έχετε δώσει άδεια. Η προσπάθεια να προστατευθούν τα πάντα, έτσι ώστε τα αδιάκριτα μάτια να μην μπορούν να φτάσουν στις αναρτήσεις και τις φωτογραφίες σας είναι κάτι περισσότερο από άξιο.

Μην δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία σε κανέναν άγνωστο.

Διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις. Πριν εγγραφείτε σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις. Διαβάστε όλη τη λεπτή εκτύπωση και βεβαιωθείτε ότι δεν συμφωνείτε με πράγματα που δεν συμφωνείτε. Μπορεί να φαίνεται βαρετό, αλλά φέρνει επιπλέον ασφάλεια και προστασία.

Σχετικά Άρθρα